Maak tijd voor ontbijt

Zwolle – Ontbijten is belangrijk voor de gezondheid. Daarom vraagt GGD IJsselland, via het programma Samen Gezond, aandacht voor het belang van ontbijten en wordt er van maandag 25 tot en met vrijdag 29 mei een Ontbijtweek gehouden. Die week heeft als doel een week lang aandacht te vragen voor het belang van ontbijten, bij kinderen (0-19 jaar) en hun ouders in de wijken Diezerpoort en Holtenbroek in Zwolle.

Via activiteiten op verschillende plaatsen in de wijk wordt ontbijten op een leuke manier onder de aandacht van de bewoners gebracht. Geheel volgens de stijl van Samen Gezond wordt er voor de ontbijtactie samen gewerkt met verschillende partners. Dat zijn de brede- en Basisscholen, supermarkten en lokale ondernemers, wijkcentra met de bijbehorende vrouwen- en overige ontmoetingsgroepen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, I-care consultatiebureau en Maxi Axie.

Zo wordt er in Diezerpoort in Rembrandtien een multi-culti ontbijt gehouden en in Holtenbroek een groot ontbijt op diverse scholen. Ook is er een kleurplaatwedstrijd, waarbij gezonde ontbijtjes te winnen zijn. Verder mogen schoolklassen iemand nomineren die een luxe ontbijt verdient. Supermarkten leverden ook hun bijdrage door de sponsoring van die luxe ontbijtjes en een aantal ontbijtproducten in de aanbieding te doen.
“Gezond ontbijten is belangrijk”, aldus Dieuwke Schokker, gezondheidsbevorderaar van GGD IJsselland. “Start je dag op met een ontbijt. Na ongeveer twaalf uur zonder eten heb je dat nodig. Ook hersenen hebben honger ’s ochtends. Kinderen die ontbijten, presteren beter op school en als je ontbijt eet je daarna minder. Handig als je wilt afvallen.” 
 

Artikel delen:

Reageer