Van den Belt vertrekt bij Landstede Basketbal

Zwolle – Het heren 1 team  Landstede Basketbal, zal het komend seizoen met een andere hoofdcoach te maken krijgen, volledig geïntegreerd in het Centre for Sports & Education in Zwolle. Herman van den Belt zal vanaf het nieuwe seizoen als trainer aantreden bij de West-Brabant Giants in Bergen op Zoom.

Herman heeft aan de wieg gestaan van het talentontwikkelingstraject voor basketballers in deze regio en de inbedding van het heren 1 team in het Centre-programma. Er is een intensief traject gestart om een trainer/coach aan te stellen die de ontwikkeling voortzet in de door hem ingezette lijn.

Herman van den Belt

Met 13 jaar is Herman van den Belt één van de langstzittende en zeer gewaardeerde hoofdcoaches in het Nederlandse basketbal bij het team van Landstede Basketbal. Met als hoogtepunten het bereiken van de bekerfinale en de finaleronde van de play-offs in het seizoen 2004-2005 én het winnen van het Nederlands kampioenschap bij de junioren in 1999 en 2006 heeft hij geschiedenis geschreven.  Hij werd tevens tweemaal uitgeroepen tot coach van het jaar.

Herman is de grondlegger van de visie dat het Nederlands basketbal in belangrijke mate is gediend met een gedegen talentontwikkelingsprogramma. De teams die hij heeft geleid, kenmerken zich door de inzet van het grote aantal Nederlandse spelers, die vaak uit eigen stal kwamen.

Die visie heeft hij met veel daadkracht en betrokkenheid bij het team omgezet in interessant en sportief spel. Veel waardering oogst hij ook voor zijn actieve betrokkenheid bij de basketballende jeugd. Hij heeft met zijn team bovendien clinics gegeven rond het thema fair play en teamkwaliteit, die veel indruk hebben gemaakt.

In Bergen op Zoom ontmoet hij collega’s met dezelfde sportvisie en kan hij zijn ervaring in het werken met een mbo-opleiding goed benutten, aangezien ROC West Brabant het Giants 1 team ondersteunt.

Basketbalcollege in het Centre for Sports & Education

In 2008 is in Zwolle het Centre for Sports & Education gestart, waarin basketballers, voetballers en volleyballers worden opgeleid voor een professionele sportcarriere. Het Thomas a Kempis college, TalentStad, Landstede en Windesheim bieden onderwijs op VO, MBO en HBO. Onderwijs en sport zijn hierin zo op elkaar afgestemd dat jonge talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. In de sportcolleges Basketbal, Voetbal en Volleybal vormen topsporters en sporttalenten zich rondom de sport in gezamenlijkheid op het eigen niveau. Daarmee heeft de visie op talentontwikkeling van onder andere Herman van den Belt een platform gekregen en is continuïteit gewaarborgd.

Heren 1 team Landstede Basketbal

Er is een traject gestart dat moet voorzien in de opvolging van Herman van den Belt. Het profiel van deze trainer/coach sluit volledig aan op de ingezette visie.

Artikel delen:

Reageer