Geen nieuwe kavels Zwolse Buiten

Zwolle – Er komen geen nieuwe kavels voor het project Zwolse Buiten. De kavels bij Wijthmen, worden nog wel uitgegeven maar zonder promotionele activiteiten. Een nieuwe locatie in Oosterenk wordt niet ontwikkeld. Dat heeft het college besloten. Een belangrijke reden hiervoor is de tegenvallende vraag. Verwacht wordt dat deze in de huidige economische situatie ook niet op korte termijn zal veranderen. 

Naast bovengenoemde reden zijn er nog andere oorzaken waardoor de verkoop van de kavels tegenvalt zoals de ontwikkelingen rond de Wijthmenerplas en de N35. Ook de randvoorwaarde om op één kavel drie gebouwen te positioneren, met een onderscheid tussen het hoofdgebouw en de bijgebouwen, blijkt een lastige opgave.

Het besluit om geen nieuwe kavels te ontwikkelen levert een negatief resultaat op van circa € 1,25 miljoen. In de Meerjaren Prognose Vastgoed is al een voorziening getroffen voor een negatief resultaat van € 700.000,-. Doorgaan met de uitgifte op de huidige wijze betekent dat het negatieve resultaat verder oploopt door promotiekosten en kosten voor voorbereiding en toezicht.

Zwolse Buiten begon ooit onder de naam Beter Met Bos met als doel nieuwe landgoederen of buitenplaatsen te laten ontstaan met daaromheen parken die vrij toegankelijk zijn voor publiek. 

Artikel delen:

Reageer