Onderzoek uitbreiding Hedon

Zwolle – In het collegeakkoord is de afspraak opgenomen om in 2009 de uitbreiding van Hedon te realiseren. Door diverse omstandigheden is dit niet gerealiseerd. Er is een onderzoek gekeken naar de mogelijkheden waaronder het aanbouwen van een tweede zaal op de huidige locatie. Er is nog nader onderzoek nodig, onder andere om te bepalen of verbouw of nieuwbouw de beste optie is. Een poppodium wordt gezien als een belangrijke schakel in de culturele infrastructuur van een stad. Het ondersteunt daarnaast de ambitie om Zwolle aantrekkelijk te maken als woon-, werk- en studiestad voor jongeren.  

Het vervolgonderzoek moet antwoord geven op de vraag of verbouw of nieuwbouw de beste optie is, welke locatie het meest geschikt is voor een groter Hedon en berekening van de bedragen die nodig zijn om het nieuwe Hedon te exploiteren. 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Een nieuwe grotere zaal erbij zou wel veel voordelen hebben. De meeste acts zijn nu eigenlijk of te groot of te klein voor de huidige zaal.

  Verstandig zou (mijn inziens) zijn de huidige zaal te verkleinen naar formaatje +/- 350 personen. (en dan niet simpel het balkon sluiten, maar gewoon echt kleiner/intiemer maken. Daarnaast een nieuwe zaal erbij aan van 750-1.000 personen. Bij concerten van 2.000+ kun je dan altijd nog naar Odeon of buitensoos.


  Maak melding

 2. Akoestiek
  De huidige zaal verkleinen is m.i. geen optie. Toen de huidige zaal gebouwd werd, was dit een enorm lange precieze klus voor de architect. De zaal is namelijk tot op de decimeter nauwkeurig berekend in verband met de akoestiek. Wil men goede akoestiek behouden (wat essentieel is) dan is nog verder verkleinen van die zaal geen optie.
  Wel ben ik het ermee eens dat sommige acts te groot zijn voor de huidige zaal. Maar de huidige zaal aanpassen lijkt mij om bovengenoemde redenen en bovendien vanwege isolatietechnische redenen niet haalbaar. 😉


  Maak melding

 3. Er moet wel iets gebeuren, de huidige programmering is zwak en zelden verrassend. Weer De Dijk, hooguit een keer Venice of Paul Carrack, maar geen Danko Jones of Morothead die 013 en het Burgerweeshuis wel binnentrekken. Is in Zwolle toch ook wel een markt voor, lijkt me.


  Maak melding

 4. Als het Burger een act kan binnenhalen heeft dat niets meer met de zaal te maken. De zaal van het burger is duidelijk kleiner dan Hedon. Het lijkt me niet dat een act niet meer naar Hedon wil komen omdat er meer dan pakweg 300 mensen in kunnen zoals het geval bij het Burgerweeshuis. Misschien moet de samenwerking met popfront eindelijk eens goed doorgedrukt worden (en dan bedoel ik niet dat hedon de boel daar gaat runnen). Maak van popfront met wat aanpassingen een professioneel podium voor de acts die voor hedon te groot zijn…. Overigens is het natuurlijk belachelijk dat er geen fatsoenlijke popaccomodatie van pakweg 1000 bezoekers is in Zwolle


  Maak melding

Reageer