Smeerstation KWF informeert schoolkinderen

Zwolle – Om ook de kinderen en het onderwijs te betrekken bij betere zonbescherming, deelt KWF Kankerbestrijding op scholen gratis smeerstations uit als nieuw onderdeel van de jaarlijkse voorlichtingscampagne met Johnny Shadow.

Via een zonkrachtbericht weten de scholen wat de zonkracht van die dag wordt, en of de kans op verbranden dus extra groot is. Op de smeerstations kunnen de kinderen (het hulpje van de dag…) aan een schijf draaien die laat zien of je je die dag extra goed moet beschermen tegen de zon. Op donderdag 14 mei werd een van de eerste smeerstations uitgereikt op OBS De IJsselhof in Zwolle Zuid.

Zonbescherming altijd nodig

Met de campagne ‘Te veel zon is niet gezond’ wil KWF Kankerbestrijding ons er van bewust maken dat zonbescherming ter voorkoming van huidkanker altijd nodig is. Ouders beschermen hun kinderen vaker en beter als ze naar het zwembad of strand gaan. Maar bij andere buitenactiviteiten blijft zonbescherming nog vaak achterwege. Dit blijkt uit het onderzoek dat in november 2008 in opdracht van KWF Kankerbestrijding is uitgevoerd. De kinderhuid is nog in ontwikkeling en daarom extra gevoelig voor beschadiging door UV-straling. Verbranding van de huid op jonge leeftijd leidt tot een groter risico op huidkanker.

Johnny Shadow

In de campagne nemen Johnny Shadow en Mr Dimitri Papadakolossis kinderen op interactieve wijze mee in hun strijd voor en tegen de zon. Kinderen komen Johnny Shadow tegen in lespakketten voor de basisschool en via commercials op o.a. Nickelodeon. Voor de kinderen en hun ouders/verzorgers is er de website www.johnnyshadow.nl waarop zonnetips, schaduwspelletjes en een huidtypetest zijn te vinden. Ook kunnen ouders en docenten zich hier aanmelden voor het gratis zonkrachtbericht. Als de zonkracht hoog is en de kans op verbranden groot, wordt per mail, sms of via een widget een zonkrachtbericht verzonden. Op de algemene website www.kwfkankerbestrijding.nl staat onder het hoofdstuk preventie nog veel meer informatie over verstandig zonnen

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer