Klimaatverandering in Nederland

Zwolle – Water, je hebt er dagelijks mee te maken. Schoon water, zoet water, waterwinning, waterzuivering, waterkering, hoogwater.  Water is overal.  Het Studium Generale van Windesheim houdt een reeks lezingen over dit boeiende thema.  Woensdag 27 mei  komt Wieke Dubelaar van het KNMI naar Windesheim  om te spreken over klimaatverandering.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />Water is een belangrijk aspect van het weer en klimaat in een bepaald gebied. Teveel of te weinig neerslag kan bijvoorbeeld grote gevolgen hebben voor een bepaalde omgeving of maatschappij. Klimaat wordt gedefinieerd als het gemiddelde weer op een bepaalde plaats over een bepaalde periode. Maar wat is precies klimaatverandering, hoe verandert het en waardoor wordt dit veroorzaakt? Wieke Dubelaar zal spreken over hoe het KNMI klimaatonderzoek doet en internationaal samenwerkt met de Verenigde Naties op het gebied van klimaatkennis.

De Studium Generale-programma’s worden georganiseerd door VU podium. Op dit moment gaat de reeks over water. De lezing van 27 mei is de laatste in de reeks over water.  De lezing is in eerste instantie bedoeld voor studenten en docenten van Windesheim, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!  Tijdstip en locatie:  14.45 – 17.00 uur op Windesheim in gebouw T013. Voor een routebeschrijving kijk op www.windesheim.nl. Inschrijven is niet nodig. Deelname is gratis.

Artikel delen:

Reageer