Monteverdilaan beloond voor bijdrage klimaat

Zwolle – De Monteverdilaan in Holtenbroek is door de landelijke campagne Klimaatstraatfeest uitgeroepen tot één van de 500 meest actieve energiebesparende straten van Nederland. Met deze inzet krijgen zij een Klimaatstraatfeest cadeau. De Monteverdilaan eindigde van de ruim 3.200 deelnemende straten op de 28ste plaats. 

Het nationale Klimaatstraatfeest startte november 2008 met de Overijsselse aftrap bij de Rembrandtflat op de Monteverdilaan. Met het initiatief zijn bewoners van straten in heel Nederland opgeroepen energie te besparen om zo een bijdrage te leveren aan het klimaat. Bijvoorbeeld met het indraaien van spaarlampen, het naar beneden draaien van de thermostaat en het uitwisselen van energietips. Men kon hiermee tot en met 31 maart 2009 klimaatpunten verdienen. De 500 straten met de meeste klimaatpunten hebben een feestpakket en € 500,- gewonnen om zelf een straatfeest te organiseren.

De bewoners van Monteverdilaan, die deelnamen aan dit initiatief, zijn erg trots op de behaalde prestatie en organiseren vrijdag 22 mei hun Klimaatstraatfeest met een uitgebreide barbecue. Eten en drinken financieren ze met de gewonnen € 500,-. Woningstichting Openbaar Belang beloont de inzet van de bewoners met het sponsoren van een feesttent, statafels en ander meubilair.

Artikel delen:

Reageer