Voorzitter FC Zwolle verdacht van mishandeling

Zwolle – Tegen interim-voorzitter Jansen van FC Zwolle is aangifte gedaan van mishandeling. Hij zou tijdens een pupillentoernooi afgelopen zaterdag de keel van een scheidsrechter hebben dichtgeknepen.

Jansen is nog geen twee maanden geleden aangesteld om de bestuursproblemen bij FC Zwolle op te lossen. Afgelopen zaterdag was hij als leider van een jeugdelftal van amateurclub SVI bij het toernooi aanwezig. Bij het incident waren getuigen aanwezig. Die worden gehoord door de politie. Daarna wordt bepaald of Jansen wordt vervolgd. Jansen zelf zegt dat er iets heel anders is gebeurd, maar wil voorlopig niet in de media reageren. FC Zwolle ziet vooralsnog geen reden om actie te ondernemen tegen Jansen. Amateurclub SVI was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Er is iets heel anders gebeurd, maar ik wil niet zeggen wat. Nou nou, dat komt geloofwaardig over zeg. Misschien is een cursusje PR een idee voor de beste man?


  Maak melding

 2. pfffffffff getuigen aanwezig; lijkt me niet dat die scheids zoiets verzint. Meteen aftreden maar weer; snel een interim-interim voorzitter


  Maak melding

 3. van .org

  Waarom schreef de Sensator niet over het sexpartijtje vorige week in een skybox van een sponsor uit de oude verrotte kliek samen met zijn vrouw en enkele bunny??s?

  Waarom schreef de Sensator nooit in objectieve zin over Bitterbalgate en o.a. de daaropvolgende ??Stille Tocht?? waar 500 á 600 FC Zwolle supporters op meer dan voorbeeldige wijze hebben getoond dat zij dat oude verrotte bestuur meer dan ziek waren?

  Waarom stond de voormalige ??chef-sport?? Henk Wageman van de Sensator altijd pal achter van Vliet ondanks diens voortdurende ziekelijke leugens, beschimpingen en provocaties jegens de Zwolse supporters?

  Waarom schrijft de zoon van die chef-sport plots opruiende stukjes in het bijna failliete rioolblaadje De Pers en dat zonder hoor-en-wederhoor toe te passen?

  Waarom werd Piet Bakker vorige week door de redactie van de ??Swollenaer?? gesommeerd om te stoppen met zijn persoonlijke mening naar voren te brengen onder de noemer ??journalistieke beschouwing???

  Waarom betichten bovengenoemde ??journalisten?? de onafhankelijke supporterswebsite FCZwolle.org van leugens en ophitsing terwijl zij zich daar dus overduidelijk zélf van bedienen middels de recente ??berichtgevingen???  Maak melding

 4. Waarom een vraag meteen met een tegenvraag beantwoorden? Laat die man inhoudelijk reageren, niets zeggen voedt alleen de speculaties. Als er niets aan de hand is hoeft hij toch niets te vrezen?


  Maak melding

 5. dat de ex-voorzitter liefhebber is van vrouwelijk schoon is allang bekend en zeker geen slechte zaak. zolang de door jou aangehaalde sessies met goedkeuring van beide partijen zijn uitgevoerd lijkt er mij niets aan de hand. De door jou genoemde journalist zit al jaren in een netwerkje van enkele vooraanstaande ondernemers en een wethouder die elkaar steeds de bal toespelen. Piet Bakker wordt door niemand meer serieus genomen toch ?


  Maak melding

 6. Jansen zelf zegt dat er iets heel anders is gebeurd, maar wil voorlopig niet in de media reageren.

  -> Ja, ja… Lekker wazig! Als er niks ernstigs gebeurd zou zijn, kan hij dat gewoon zeggen?

  Zijn er ook getuigen op het weblog aanwezig?


  Maak melding

 7. Jansen zelf zegt dat er iets heel anders is gebeurd, maar wil voorlopig niet in de media reageren.

  Ik geef hem groot gelijk, er is een onderzoek gaande en daarna zal hij wel met een verklaring komen.
  Alles wat hij nu zegt word toch tegen hem gebruikt.
  Begrijp me goed dat ik hem niet verdedig maar zolang beide partijen niet gehoord zijn mag je geen oordeel geven.:'(


  Maak melding

 8. aldus n reactie op n artikel in de stentor

  Toen er over ‘handtastelijkheden’ van Jan Everse gesproken werd, is in het archief al gekeken en bleek Arjan J. in 2005 ook al bij een pupillenwedstrijd als leider van SVI aan het meppen te zijn geweest. Dat leidde toen tot een bestuurscrisis, en Arjan J. was toen zelf al opgestapt, wat ook zo naar de KNVB is gecommuniceerd. Wat doet zo?n een dan weer met een SVI functie langs de velden ?  Maak melding

 9. Reactie op John 21 mei 2009 om 08:26
  @ John 21 mei 2009 om 08:26. Ranzig, lustverschrompelend en decadent tegelijk. Lijkt als smerend ten ondergaan als Rome in brand staat.

  Waarom schreef de Sensator niet over het sexpartijtje vorige week in een skybox van een sponsor uit de oude verrotte kliek samen met zijn vrouw en enkele bunny??s?

  Sensator is idd een drama dat steeds verder afglijdt. Waar zijn de tijden van de columns van Bert Dijkstra genaamd “Over de vleugels”?
  Snel overheen lezen anders ga ik de bejaarde kakkers ook nog voor me zien. Het waarheidsgehalte is volgende week overigens wel te checken. Het verklaard dat afgegeven pakketje (internet-bestelling) Viagra en glijmiddel wel.

  Alle succes en plezier vanavond in Leeuwarden. Wij kijken mee via Omroep-Twente. Dit keer waarschijnlijk wel goed verstaanbaar.  Maak melding

 10. Maandag zei een pupillenleider bij de regionale televisie dat hij drie jaar geleden op het veld van SVI Zwolle ook is geslagen door Jansen. De man wilde een aanklacht indienen maar het bestuur van SVI hield hem daar van af.
  Adriaan de Visser – de voorzitter van de Raad van Toezicht – die trainer Jan Everse onlangs terughaalde bij FC Zwolle, zegt eerst de bestuursvergadering af te wachten. “Dan nemen we binnen enkele dagen een besluit of we doorgaan met Jansen of niet. De politie is het procesverbaal aan het uitwerken. Valt alles negatief voor Jansen uit dan moeten we op zoek naar een nieuwe voorzitter. We willen echter niet, zoals met Everse, te snel een beslissing nemen.”

  Telegraaf


  Maak melding

 11. Interim-voorzitter Jansen van FC Zwolle heeft twee jaar geleden een wedstrijdverslag van de website van de amateurclub van SVI in Zwolle laten verwijderen .

  In dat wedstrijdverslag werd het geweldsincident gemeld waarbij Jansen betrokken zou zijn geweest. Jansen’s naam wordt in het verslag niet genoemd. Dat blijkt uit mailcorrespondentie die in het bezit is van RTV Oost.  Maak melding

 12. Vandaag verscheen dr nog een leuk artikel over de heer jansen in de Stentor, helaas werd mijn bericht van 20 mei direct verwijderd door de adm. Waarom is me nog steeds een raadsel. Maar goed paar dagen later komt de aap wel uit mouw, waarschijnlijk zullen we dr nog wel een volgen. Wel een zooitje daar hoor, trainer weg en weer terug bestuur weg en nu de ad interim ook weg lijkt mij, als voorzitter heb je toch een voorbeeldfunctie. We zullen het afwachten wat er vanavond gebeurd bij de loklale fc. En jammer gisteren maar toch is cambuur denk ik elk de verdiende winnaar over het geheel genomen.


  Maak melding

Reageer