Overijssel zet Zwolle in Vuur en Vlam

Zwolle – Op zondag 31 mei, op 1e Pinksterdag, om 22.00 uur op het Grote Kerkplein kunt u komen genieten van vurige tango. De Franse groep Bilbobasso brengt u de voorstelling ´A FUEGO LENTO.&nbsp; </P> <P>De voorstelling is een initiatief van de Provincie Overijssel. Overijssel kent een grote eigenheid en verscheidenheid aan kunst en cultuur. Zij hebben een campagne gestart om deze kant bekender te maken. De campagne gaat hand in hand met extra promotionele ondersteuning van vier festi&shy;vals: Deventer op stelten, Kunsten op straat, een nieuw festival in Enschede en het Zwolse Festival Zwart. Het culturele beeld van Overijssel wordt letterlijk en figuurlijk zichtbaar gemaakt op zondagavond 31 mei.</P> <!--more--> <P><strong>Overijssel in Vuur en Vlam</strong></P> <P>Met deze voorstelling wil de provincie Overijssel haar culturele beleid letterlijk en figuurlijk zichtbaar maken, niet alleen in Zwolle, maar ook in Deventer en Oldenzaal. Drie parallelle optredens in drie regio's van Overijssel, met als centraal element VUUR. Alle optredens vinden plaats op 31 mei om 22.00 uur, net na zonsondergang. In Zwolle is dat op het Grote Kerkplein. De optredens zijn bedoeld voor een breed publiek en allemaal gratis toegankelijk. De voorstelling dient mede als voorproefje van het Festival Zwart dat van 25 t/m 28 juni in Zwolle wordt georganiseerd. Vanaf maandag 1 juni vindt u op <A href="http://www.beeldvanoverijssel.nl/" target=_blank>www.beeldvanoverijssel.nl</A> het belangrijkste zomeraanbod aan kunst en cultuur in Overijssel.</P> <P><strong>Voorstelling&nbsp; ´A FUEGO LENTO

Het vertelt een verhaal over een gepassioneerde ontmoeting tussen een man en een vrouw, die uitloopt in een vurig liefdesspel. Twee personages spelen verschillende rollen: soms die van muzikant en geliefde, soms die van pyromaan of danser. Een voorstelling over liefde, Argentijnse tango en vuur.

Festival Zwart

Van donderdag 25 t/m zondag 28 juni vindt de twee­de editie van het Festival Zwart plaats. Een kleurrijk en eigenzinnig festival met iedere dag meer dan 60 kleinere en grotere voorstellingen op bijzondere en spannende locaties in het hart van de stad. Gedu­rende vier dagen wordt het Grote Kerkplein omge­toverd tot festivalhart. Hier kunt u een keuze ma­ken uit de vele voorstellingen die Zwart te bieden heeft. In de week van 25 t/m 29 mei geeft Festival Zwart in samenwerking met Odeon De Spiegel Theaters een festivalkrant uit. Hierin kunt  u het volledige programma terugvinden. Kijk voor meer informatie op www.festivalzwart.nl.

Artikel delen:

Reageer