Zwolle peilt reacties locaties busstation via website

Zwolle –  Zwolle heeft woensdagmiddag een website gelanceerd om van inwoners van de stad te vernemen waar zij het nieuwe busstation in de Spoorzone willen hebben, en waarom. De website is een van de manieren waarmee de gemeente deze zomer een gedegen keuze wil maken voor het nieuwe station. Tot en met 7 juni kan via de gemeentelijke website gereageerd worden op de vier beoogde locaties voor het nieuwe busstation voor stad- en streekvervoer.

Van alle binnengekomen internetreacties wordt een zogenoemde reactienota gemaakt. Deze nota maakt onderdeel uit van de stukken waarop college en gemeenteraad de besluitvorming over de nieuwe locatie van het busstation baseren. De raad wil op 30 juni aanstaande een principebesluit nemen over het busstation. De gemeente hoopt dat veel mensen de moeite nemen om zich te verdiepen in de beste locatie voor het nieuwe busstation en hun voorkeur uitspreken voor een van de locaties. Naast de informatie op de nieuwe website is er een inloopbijeenkomst op 27 mei in de Parkschool aan de Westerlaan. Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn daar dan deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden over de vier voorkeursmodellen.

In Zwolle wordt hard gewerkt aan de toekomst van het gebied rondom het station. Deze zogenoemde Spoorzone heeft nu nog weinig samenhang. De gemeente en een groot aantal partners van Zwolle – zoals de provincie, het rijk en partijen uit de openbaar-vervoersector – zien grote kansen voor dit gebied. Door constructief samen te werken, is de verwachting dat de Spoorzone – bij elkaar zo´n 150 hectare – over een aantal jaren een samenhangend, aantrekkelijk gebied kan zijn. Waar wonen, werken en recreëren een belangrijke plaats hebben. Veel meer dan nu kan de Spoorzone dan een verbindende zone zijn tussen Zwolle-Zuid en de rest van de stad.

Toename

Belangrijk bij de ontwikkeling van de Spoorzone tot een samenhangend, functioneel en aangenaam gebied is de locatie van het nieuw busstation dat er moet komen. Net als het aantal treinreizigers is de verwachting dat ook het aantal buspassagiers in de toekomst flink zal toenemen. Naast een uitbreiding van het aantal bushaltes wordt ook geprobeerd alle vervoerstromen – trein, bus, auto en fiets – zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. De nieuwe Spoorzone denkt met name ook aan voetgangers. Of het nu reizigers zijn die overstappen of wandelaars die met een ander doel in het gebied verblijven: de inzet is het ook hun zo aangenaam mogelijk te maken, bijvoorbeeld met niet te lange routes tussen bus en trein.

Beslissend

Inmiddels is de keuze van de beste plek voor het nieuwe busstation in een beslissende fase gekomen. Na een eerste inventarisatie van negen mogelijke locaties voor een busterminal zijn de afgelopen weken de vier meest kansrijke daarvan op verzoek van de gemeenteraad onderzocht.

Op de website www.zwolle.nl (via de banner ´kies het nieuwe busstation!´) is het onderzoeksrapport te downloaden en worden per model de bevindingen van onderzoeksbureau DHV geschetst. De site maakt de locatie van elk model aanschouwelijk en biedt de mogelijkheid om de modellen met elkaar te vergelijken.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Deze browser ondersteunt helaas het gebruik van deze formulieren niet, u moet hiervoor Internet Explorer vanaf versie 6.x gebruiken

  Mijn hemel, die website werkt niet eens met Firefox 😮


  Maak melding

 2. Whow! inderdaad, de omgekeerde wereld. Juist in een periode waarin steeds meer mensen het besef krijgen wat een browser is, en dat er betere alternatieven voor “het blauwe interneticoonje” bestaan. In een periode waarin bovendien steeds meer mensen van Windows afstappen.
  Nee, ik vind dit zeker geen goede zaak, en zeker niet dat ze dit afvangen met een popupberichtje. Want 10 tegen 1 dat Firefox 3.5 dat formulier gewoon weergeven kan. >:(


  Maak melding

 3. Van alle binnengekomen reacties wordt een zogenoemde ?reactienota? gemaakt.
  Wanneer u het formulier heeft verzonden, ontvangt u vóór 20 juni per mail de reactienota met een samenvatting van alle binnengekomen reacties.
  Deze nota wordt meegestuurd met alle overige stukken aan college en gemeenteraad.
  Deze wegen de reacties mee om te kunnen komen tot een principebesluit over de beste locatie voor het busstation.
  De raad wil dit besluit op 30 juni aanstaande nemen.  Maak melding

 4. Hans je hebt helemaal gelijk.
  Ook ik kan helaas het formulier niet gebruiken. (safari)
  Echt weer iets voor de gemeente Zwolle.


  Maak melding

Reageer