Zwolle swingt op de Rhythm van de Blues

Zwolle – Voor de 18e keer werd in de binnenstad van Zwolle gedurende de woensdagavond en een deel van de nacht de Rhythm van de Blues en soortgelijke muziek gespeeld. Op het Grote Kerkplein en in minstens 20 cafés waren live optredens van diverse bands.


Julian Sas

Het Zwolse Rhythm & Blues festival begon met een optreden van Jump`n Jive een band met 11 personen waaronder 3 zangeressen de Zwolse zanger Bert Vrieling en de wereldkampioen tapdansen Peter Kuit op het podium van het Grote Kerkplein. Deze band speelt regelmatig in Oost Europa en Griekenland, maar bestaat wel uit topmuzikanten uit geheel Nederland. Daaropvolgend stond de bekende Julian Sas met zijn band op het podium in Zwolle. Sas is een Nederlands bluesrock-gitarist en leider van de Julian Sas Band. Hij laat zich inspireren door Amerikaanse gitaarhelden als Johnny Winter, Walter Trout en Jimi Hendrix en bluesgiganten John Lee Hooker, Freddie King en Willie Dixon. De Band bestaat naast Julian uit Tenny Tahamata op bas en Rob Heijne op drums.

 

 
Bert Vrieling


Wereldkampioen tapdansen Peter Kuit…


Veel liefhebbers van Blues op het Grote Kerkplein…


The Highway Rhythm & Blues Gang bij Stapp’s Inn…

Artikel delen:
Reacties 2
  1. jeetje, is joop een keer positief, kom ik aan met geklaag… 🙁
    nou ja, geklaag? ik vond het allemaal erg mat. Julian Sas vond ik erg veel automatische piloot. Sfeer op het plein was tam, cafe’s kon je amper in..
    iets meer buitenpodia zou het wat aanytrekkelijker maken. Maar ja, we zijn verwent in zwolle..


    Maak melding

Reageer