Kwakernaak opent expositie ‘Engelstof’

Zwolle – Donderdagmiddag werd in kunstgalerie Arte Presente aan de Sassenstraat de expositie van Thijs Kwakernaak ‘Engelstof’ geopend.

‘Engelstof’ gaat over menselijke gedaanten die de vorm van een engel hebben aangenomen. Hoezo hemels? Engelen zijn net mensen die een soort oorspronkelijkheid oproepen. Engelen zijn wezens van vlees en bloed, die op een onzichtbare wijze de wereld recht houden. Het zijn mensen vol leven. Deze expositie is de zoektocht van de kunstenaar in een arsenaal van duizenden impressies die naar boven borrelen. Door het verbeelden van deze ideeën krijgt de zoektocht iets grijpbaars, een ijkpunt. Met deze teugels in handen kan de tocht verder naar het onbekende.

De stichting Arte Presente ondersteunt de samenwerking en integratie van verschillende kunstdisciplines op muzisch, theatraal, literair, dansant en beeldend gebied.

Ze vergroot de verspreiding en het publieksbereik van kunstwerken en exploiteert de kunstuitingen die in haar beheer zijn gegeven.

Arte Presente geeft kunstzinnige creaties uit en laat kunstzinnige scheppingen uitvoeren.

De organisatie van projecten, theatervoorstellingen, literaire uitingen en concerten, plus de coördinatie van de uitvoering daarvan, worden door Arte Presente verzorgd.

Arte Presente is aan de Sassenstraat 21 in het centrum van Zwolle. Thijs Kwakernaak heeft hier een permanente solo-expositie,  waar door wisselende tentoonstellingen hij de bezoeker meeneemt op zijn zoektocht. Thijs zal tijdens zijn tocht een dialoog aangaan met diverse andere kunstuitingen.

Openingstijden: zaterdag 14.00 -17.00 uur of op afspraak via Ryan Hoekman 06 53644781.

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer