SP wil Stop op het Europese verhuiscircus

Zwolle – Elke maand verhuist het Europees Parlement van Brussel naar Straatsburg –en weer terug. Een volstrekt zinloze verspilling van tijd en geld, die de belastingbetaler volgens conservatieve schattingen meer dan 200 miljoen euro per jaar kost, zegt de SP in Zwolle donderdag in aanloop naar een actie die zaterdag op de Diezerstraat uitgevoerd wordt.

De SP gaat met een bakfiets door de Diezerstraat heen en weer rijden. Op deze bakfiets staan verhuisdozen. Daarnaast heeft de actiegroep van de SP ANWB bordjes gemaakt met Brussel en Straatsburg. De boodschap is: Stop het Europese verhuiscircus! De verhuizing is echter vastgelegd in Europese verdragen en –ondanks het verzet hiertegen van de SP- ook in de Europese Grondwet. SP: “Dat maakt het verhuiscircus ook een symbool voor het Europa dat niet wil luisteren naar terechte klachten van burgers.” Daarom voert de SP zaterdagmiddag een ludieke actie, om aandacht te vragen voor deze verspilling, en te protesteren tegen de Europese Unie die er mee door blijft gaan. Op 4 juni zijn Europese verkiezingen en heeft de stemmer de kans te laten zien dat Nederland minder Brussel wil.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik ben het voor de verandering helemaal eens met de SP in deze kwestie. Die verhuizingen zijn er alleen om de Fransen te plezieren, en daar moeten we direct mee ophouden, de EU is geen kinderspel meer.


    Maak melding

  2. De SP gaat in Zwolle tegen de verhuizingen in Brussel met een bakfiets in een straat heen en weer rijden. Laat het even tot u doordringen.


    Maak melding

  3. Als de SP wat wil moeten ze naar Brussel gaan en daar een actie houden en via de regering hun protest kenbaar maken dit is alleen maar in Zwolle en dat zet echt geen zoden aan de dijk


    Maak melding

Reageer