Ondernemers strijden voor Starters-ABC

Zwolle – Een briljant idee, daarop zijn woensdag 20 mei tien startende en gestarte ondernemers geselecteerd in het theater van het Deltion College. De winnaars van de voorselectie van Starters-ABC gaan 17 juni a.s. strijden om de titel ‘Beste Verkoper’. Tijdens de voorbereiding worden ze bijgestaan door ervaren coaches uit het regionale bedrijfsleven.

Er kwamen 31 startende en gestarte ondernemers op de voorselectie af, waarvan 17 in het theater van het Deltion mochten pitchen. De pitchers kregen één minuut om, staand op een zeepkist, de coaches te overtuigen van hun ondernemersidee en bedrijf. Na deze minuut kregen ze vragen van de coaches voorgelegd als: Wat onderscheidt jou van anderen? Welke klanten wil je bereiken en hoe? Wat zoek je in een coach? Aan het eind van het programma mochten de coaches één pitcher uitkiezen, die ze de komende periode gaan klaarstomen voor Starters-ABC op 17 juni a.s. De finalisten kunnen daarnaast deelnemen aan een workshop pitchen, aangeboden door oud-deelneemster en eigenares van Paard & Coach, Tirza Schraa.

Ondernemersnetwerkborrel

Aansluitend werd de eerste ondernemersnetwerkborrel van het Deltion College gehouden bij Grand Café Amadeus, één van de horecaleerbedrijven binnen de nieuwe campus.Het Deltion College wil de komende jaren investeren in de aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven. Ammir Farohki, projectleider programmalijn Ondernemerschap en Michiel Bilstra, directeur Sector Techniek & Vormgeving gaven tijdens de ondernemersnetwerkborrel het startsein voor de te ontplooien activiteiten. “Wij willen ondernemerschap in de genen van studenten verankeren en een platform voor ondernemerschap creëren”, aldus Michiel Bilstra. De eerste stappen zijn gezet. Het Deltion College is één van de eerste ROC´s waar studenten een EBCL certificaat: “European Business Competence Licence” kunnen behalen. Bert Wissink, directeur EBC*L was bij de ondernemersnetwerborrel aanwezig voor de officiële ondertekening. Het formele deel van de netwerkborrel werd afgesloten met een presentatie van oud student én ondernemer Frank Dekkers.

Programmalijn Ondernemerschap

Dit voorjaar stelt het Deltion College samen met diverse partijen uit de regio een programmalijn samen. Het Deltion College heeft een binnen- en buitenkring opgericht, met medewerkers en betrokkenen die input leveren voor de programmalijn. Bedrijven en instellingen uit de regio die graag een bijdrage willen leveren aan de programmalijn ondernemerschap kunnen zitting nemen in de buitenkring.

Starters-ABC vindt plaats op 17 juni a.s. van 13.00 tot 17.00 uur bij Christelijke Hogeschool Windesheim.Deze dag draait niet alleen om de tien pitchers. Elke bezoeker krijgt de kans om zichzelf op de kaart te zetten tijdens een netwerkbijeenkomst op de beursvloer. Daarnaast leert topverkoper Egbert Hennen de bezoekers aan de hand van een interactief congres de kneepjes van het salesvak. Starters-ABC wordt georganiseerd door Windesheim, de Ondernemers Contact Groep, het Deltion College en de ABN-AMRO Bank. Meer informatie of aanmelden: http://www.starters-abc.nl/

Artikel delen:

Reageer