Schoolkorfbaltoernooi Zwolle

Zwolle – Woensdag 27 mei strijden bijna 400 basisschoolkinderen van veertien Zwolse basisscholen in 45 teams om de titel ‘Schoolkorfbalkampioen 2009’. SportService Zwolle organiseert dit jaar wederom in samenwerking met korfbalverenigingen Oranje Zwart en CKV Sparta het Zwolse schoolkorfbaltoernooi voor basisschoolkinderen. Dit jaar is er een explosieve stijging van het aantal deelnemende teams. Waar vorig jaar nog 26 teams de strijd met elkaar aangingen, is dit nu bijna verdubbeld naar 46 teams. Om 13.15 uur start dan ook al het overvolle speelprogramma op Sportpark de Pelikaan op het veld van Oranje Zwart.

De leerlingen strijden in drie leeftijdscategorieën, te weten groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8, om de prijzen. Naast een winnaar met de meeste gewonnen wedstrijden houden de scheidsrechters gedurende de middag de teams ook nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle, Oranje Zwart en CKV Sparta hanteren een aantal Fair Play-regels, waarop de kinderen beoordeeld worden. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke gedragsregels. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play-bokaal.

SportService Zwolle en de schoolsporttoernooien

SportService Zwolle ziet, als uitvoerder van het gemeentelijke sportbeleid, de schoolsporttoernooien als uniek middel om kinderen van de basisschool plezier te laten ervaren in sport en bewegen. Uiteraard benut SportService Zwolle de bestaande kennis bij de diverse sportverenigingen bij de organisatie van een schoolsporttoernooi.

De schoolsporttoernooien vormen een onderdeel van het programma van SportService Zwolle, waarbij zowel binnenschools als naschools toegewerkt wordt naar het aankomende schoolsporttoernooi. In de les bewegingsonderwijs en de wijkgerichte sport- en bewegingsactiviteiten wordt gericht een aanbod georganiseerd, zodat de kinderen een goede voorbereiding krijgen op het schoolsporttoernooi. Volgende maand staat nog het schooltafeltennistoernooi als laatste van dit schooljaar op de kalender.

Artikel delen:

Reageer