Documentaire over Zwolse art groep Mo(ve)ment

Zwolle – Westonfilm uit Traverse City, Michigan heeft aangekondigd dat zij werken aan de documentaire ‘The Mo(ve)ment Effect – Art Without Bounderies’. De documentaire gaat over de performing art groep Mo(ve)ment uit Zwolle en het effect dat het heeft op iedereen die de voorstelling heeft gezien.

The Mo(ve)ment Effectis omschreven als de reactie op de performance van toeschouwers van alle leeftijden en culturele afkomst. Het multi-disciplinaire fenomeen Mo(ve)ment raakt  mensen op het emotionele -, creatieve -, en spirituele vlak. Mo(ve)ment heeft over de wereld al vele harten veroverd. Zij heeft culturele verschillen weten te overbruggen door hun kunst met mensen te delen. De filmcamera zal Mo(ve)ment en haar publiek volgen als zij een tournee maken langs het Windsor International Fringe Festival in Canada en het film Festival van Traverse City in de Verenigde Staten. Mo(ve)ment zal de voorstelling dan zowel in de originele setting vertonen als in nieuwe versies met live muzikanten.

Momenteel maakt de groep zich klaar voor het Fringe festival in Praag.

Op 20 juni zal Mo(ve)ment een eenmalige voorstelling geven in Zwolle (Cultuurhuis Stadshagen). Deze show staat in het kader van de tournee naar Canada en Amerika. Voor aanvang van de voorstelling zal de Amerikaanse producer James Weston Lynne de voorstelling openen met een live verbinding via het internet.
De filmopnames van deze voorstelling, de reacties en interviews met het publiek zullen in de documentaire worden opgenomen.

Over de voorstelling:

Mo(ve)ment is een ontmoeting tussen moderne dans (Benno Hübner) en beeldende kunst (Tali Farchi). Danser Benno Hübner beweegt voor een groot scherm waarop schilderijen van live painter Tali Farchi verschijnen.
Zo ontstaat een dialoog tussen de twee disciplines, die zich ontwikkelt zoals in het echte leven, van gesprek naar discussie, tot ruzie die weer wordt bijgelegd. Het resultaat is een speels, gepassioneerd en soms intiem duet op muziek die uiteenloopt van klassiek tot hiphop.

Geschikt voor alle leeftijden.

datum: zaterdag 20 juni
tijd: 20.00 uur
adres: Cultuurhuis Stadshagen, Werkerlaan 1
entree: 8 euro

Artikel delen:

Reageer