VVD Zwolle wil vlotte uitbreiding van Hedon

Zwolle – De VVD-fractie in Zwolle vindt dat het College van B & W nog deze raadsperiode een besluit moet nemen over de uitbreiding van popcentrum Hedon op de huidige locatie of nieuwbouw elders in de stad. De aankondiging van het college om wéér een nieuw onderzoek te starten om de beste keuze te palen, vindt de VVD “vluchtgedrag”.

Het college liet deze week eveneens weten het “in de huidige financiële situatie niet verantwoord te achten om met dit college deze beslissing te nemen”. Wat de VVD betreft steekt het college hiermee haar kop in het zand. “Wij hebben het vermoeden dat de economische crisis als argument wordt gebruikt om géén keuze te hoeven maken”, stelt fractievoorzitter Piet van Dijk. “Dit vluchtgedrag in een onderzoek is niet nodig, aangezien het vorige onderzoek al duidelijk heeft aangetoond welke mogelijkheden het beste zijn voor Hedon en wat daar de consequenties van zijn.” Uit dat onderzoek kwamen drie realistische mogelijkheden naar voren voor het popcentrum: verbouw op de huidige locatie aan de Burgemeester Drijbersingel, nieuwbouw naast theater Odeon De Spiegel of nieuwbouw in de Spoorzone nabij het station. Van Dijk: “Iedere optie heeft zijn voor- en nadelen, maar alle drie zijn ze uitvoerbaar en haalbaar. Daar is het onderzoek heel helder in. Nog meer onderzoek is dus verspilling van tijd.”

Volgens de directie van Hedon wordt het steeds moeilijker om A-artiesten naar Zwolle te krijgen, door de sterke concurrentie van grotere popcentra in Twente en Groningen. “De VVD vindt dat A-artiesten ook in Zwolle thuishoren. Er is ambitie om Zwolle aantrekkelijk te maken als woon-, werk- en studiestad voor jongeren. Handel daar dan ook naar als college en geef de directie van Hedon een positief signaal.”

De VVD heeft er wel begrip voor dat de schop door de financiële situatie nog niet direct de grond in kan. “Toch zijn er mogelijkheden om de financiën bij elkaar te krijgen, onder andere via de Provincie Overijssel. In het collegeakkoord staat dat de gemeente deze periode voor een tweede Hedon-zaal zorgt. Als dat toch niet mogelijk is, neem dan in ieder geval een besluit zodat het proces niet nog meer vertraging oploopt.”

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik ben het niet zo vaak met de VVD eens, maar dit is een prima standpunt. Kom op Zwolle, gedraag je eens als een grote stad en zorg dan ook meteen voor een fatsoenlijke disco. Een stad van 100.000+ inwoners zonder club, tsssss (hoewel ik nou natuurlijk naar wythemerplaya kan :D)


    Maak melding

  2. Ik vind ook, dat ze best wat mogen uitbreiden daar! Ik ben regelmatig naar 013 in Tilburg geweest. Zoiets moet hier gewoon ook te realiseren zijn!
    En als ze slim zijn houden ze nu alvast rekening met de lokatie om gezeik te voorkomen! Aan de Burgemeester Drijbersingel is genoeg plaats om uit te breiden. Maar wat gaat dat opleveren aan gezeik uit de buurt als het wat drukker wordt?


    Maak melding

Reageer