Straattheater Festival Zwolle

Zwolle – Dit jaar vindt het Internationaal Straattheater Festival “Kunsten op Straat” plaats op zaterdag 6 juni. Dan trekt de stoet van goochelaars, jongleurs, komieken, dansers, circusartiesten, mimekunstenaars, steltlopers, muzikanten en potsenmakers weer door de binnenstad. Kunsten op Straat doet gedurende de zomermaanden nog meer steden en dorpen in Overijssel aan. Kom dus genieten van fantastisch theater op straat!

Professionele artiesten uit de hele wereld laten op het festival hun voorstellingen zien. Gewoon op straat. Voor alle leeftijden. De voorstellingen duren tussen de 20 minuten en drie kwartier en zijn gratis te bezichtigen. Op zaterdag 6 juni komen ruim 10 groepen naar Zwolle. Tussen 15.00 en 23.00 uur zijn op die dag in de binnenstad allerlei voorstellingen te zien. De meeste voorstellingen van het Straattheaterfestival vinden plaats op het Grote Kerkplein. De grote spectaculaire slotvoorstelling is omstreeks 22.00 uur op de Grote Markt. Vanaf 15.00 uur trekken de gehele zaterdagmiddag verschillende groepen over de Grote Markt en de Melkmarkt. Ook de Diezerstraat wordt onveilig gemaakt.

Op een aantal plaatsen in de stad zijn kleine tribunes en bankjes neergezet, zodat u de voorstellingen goed kunt zien. Bovendien zijn er speciale “placemats” aanwezig waarmee u als bezoeker op straat kunt zitten zonder uw kleren vuil te maken. Dit jaar zal ook de Sassenstraat en de rest van de binnenstad voor verkeer gesloten worden.

Er wordt samengewerkt met het Vertelfestival, dat zaterdagavond en zondag 7 juni aan de Thorbeckegracht plaatsvindt. Op het Grote Kerkplein zal ’s middags Jan Blake uit Manchester op onnavolgbare theatrale wijze verhalen vertellen. Bij het Vertelfestival gaat de Nederlandse artiest Frank Los als ouderwetse PTT-man op verzoek ansichtkaarten voor u tekenen, schrijven en versturen.

Half mei is het definitieve programma bekend. Het programma is onder andere te krijgen bij de VVV Zwolle, Odeon De Spiegel Theaters, Bibliotheek Zwolle of op de zaterdag zelf bij de infostand van het straattheater. 

Kijk voor meer informatie op: www.kunstenopstraat.nl

Artikel delen:

Reageer