Weinig animo voor partijcongres Lijst Willem Lucht

Zwolle – In wijkcentrum De Weyenbelt in Berkum vond vrijdagavond het landelijk partijcongres van de Lijst Willem Lucht (LWL) plaats. De opkomst was zeer gering en teleurstellend. Er kwamen uiteindelijk maar tien belangstellenden opdagen.

De ‘Partij voor de kleine man’ wil net als in 2006 ook in 2010 mee gaan doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle. LWL heeft als uitgangspunt ‘geen woorden maar daden’. Partijvoorzitter en lijsttrekker Lucht zegt een team klaar te hebben staan dat zo aan de slag kan in de nieuwe gemeenteraad, en heeft plannen om Zwolle drastisch te hervormen. LWL wil dat bereiken door onder andere betere sociale voorzieningen, gratis openbaar vervoer in Zwolle, het invoeren van de LWL-minimapas, betere opvang voor hangjongeren, minder eenrichtingsverkeer, het verwijderen van alle parkeermeters in Zwolle en een verantwoord drugsbeleid.

 
Lucht heeft alles zelf bekostigd en gemaakt….

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Posting van @hans / 22 mei 22:19 ;D;D ;D;D

  Was het nog druk op het partijcongres van de LWL

  Naar wat ik heb begrepen, zijn er grote problemen met de grote mensenmassa bij De Weijenbelt. De LWL had de kleine zaal afgehuurd, maar een uur van tevoren was de rij wachtenden al te groot om allemaal in de zaal te passen. Momenteel zijn er problemen om de stroom mensen ordelijk het gebouw te kunnen laten verlaten, zelfs de pers zit klem tussen de vele belangstellenden. Vandaar dat het nog even wachten is op inside information. smilies/cheesy.gif  Maak melding

 2. Wilma:
  Toch wel sneu hoor dat er zo weinig mensen zijn komen opdagen.

  Jij bent wel geweest? 😉

  Bernard:
  Ik vind het ook jammer. Ik had deze eigenzinnige man toch wat meer belangstelling gegund.

  Meer belangstelling krijgt hij volgens mij wel als hij zo’n politieke reportage voor Man Bijt Hond doet. Dan bereikt hij een veel groter publiek.
  Volgens mij is dat zowiezo een betere functie voor hem.


  Maak melding

 3. veel meer volk dan de vorige keer ;D mooi dat bij hem het glas altijd half vol is.

  En tja, veel meer is natuurlijk helemaal waar als de vorige keer één gast was en nu twee. Dat is een verdubbeling van het aantal. Dat zie ik Weblog Zwolle nog niet doen in zo’n korte tijd :P;)


  Maak melding

 4. Onjuiste berichtgeving
  Toen ik iets te laat arriveerde zo tegen 21:00 trof ik zaal aan met redelijk wat mensen, er werden tevens politiek discussies van heb ik jou daar, dus gaarne de feiten weergeven zoals ze zijn.


  Maak melding

 5. ik ben wel geweest en de opkomst was inderdaad niet overweldigend. een mannetje of vijftienomstreeks een uurtje of tien edoch heer ten klooster was toen al weg.
  inhoudelijk was er weinig te melden en de bestuursleden waren op uitzondering van de partijleider na druk met het manicuren en er was er zelfs eentje bij die de gehele avond naar het plafond heeft open staren.
  toch wa s het vermakelijker dan een hele avond op de bank met een zak chips


  Maak melding

 6. Als je nou eens gedifferentieerd mocht kiezen (5 stemmen per kiezer), dan zou je 1 kunnen reserveren voor LWL. Kan hij opeens een hele grote worden!


  Maak melding

 7. ik vond het een prima congres, ongedwongen sfeertje en ruimte voor discussie. de gemoederen liepen na de pauze erg op maar de bewierrookte leider van de LWL, de heer Lucht loste als gehaaid politicus alles zeer fijntjes op. Hoop dat de heer Lucht voldoende stemmen krijgt om straks het pluche te gaan bestijgen en zijn S.O.R-plan(sex op recept) er doordrukt.


  Maak melding

 8. Nu blijkt maar weer dat het hele LWL een dikke zeepbel is die door niemand serieus genomen wordt. 10 bezoekers op een “partijcongres” zegt toch hopelijk wel genoeg. Ook Weblog Zwolle mag zich nu wel eens achter de oren krabben en bedenken dat er toch steeds wel veel te veel aandacht wordt besteed aan deze carnavaleske club.
  Hopelijk komt nu ook dhr. Lucht tot inzicht en gaat hij wat anders doen dan mensen lastig vallen met zijn prietpraat.


  Maak melding

 9. willem mijn stem heb je,je hebt tenminste de lef om voor je mening uit te komen dat is in ieder geval meer als alle andere blaaskaken die nu de boel denken te besturen


  Maak melding

 10. mee eens berkummer, de heer Lucht was de enige die zich verdiepte in de “dominee-affaire” in berkum waarbij de dominee op non-actief was gesteld door het kerkbestuur en niemand het fijne ervan te horen kreeg. inmiddels zijn we erachter dat de betreffende man zijn zorgplicht erg letterlijk nam bij vrouwelijke kerkleden. Lucht zet alle doofpotten ondersteboven en dat wil de burger.


  Maak melding

 11. De vraag is alleen wel of iedereen wel op de hoogte moet zijn van alles. Het staat mij bij dat de schandpaal ergens rond of na de middeleeuwen is afgeschaft.

  Ik ben het er wel mee eens dat niet alles in de doofpot moet. Ik weet niet wat deze dominee precies geflikt heeft en dat wil ik ook niet weten. Wel vind ik dat een overtreder z’n straf moet krijgen en dat hij niet in de gelegenheid moet zijn zoiets nog een keer te flikken. Maar iedereen het fijne ervan laten weten? Ik heb in redelijk wat gevallen dus echt m’n twijfels.


  Maak melding

 12. LWL
  mensen mensen,

  ipv via deze pagina te praten over de LWL, wellicht handig er volgende keer bij te zijn! het was een boeiend gesprek, met o.a. de anuspiraterij zoals lucht dat zelf stelt. erg boeiend


  Maak melding

 13. de sociale functie van lucht in berkum is zeer ophelderend en hij heeft zeer zeker duistere zaken boven water weten te halen, edoch had hij zich beter niet met politiek in kunnen laten.


  Maak melding

Reageer