Cursus Plezier op school

Zwolle – Voor kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs die moeite hebben in de omgang met leeftijdsgenoten start er in augustus de cursus ‘Plezier op school’. Deze twee-daagse cursus in de laatste week van de zomervakantie is bedoeld voor kinderen die onvoldoende baat hebben bij de sociale vaardigheidstrainingen die de basisscholen zelf aanbieden.

Het gaat erom deze kinderen een nieuwe kans te geven bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. De cursus wordt verzorgd door Dimence en De Kern, maatschappelijke dienstverlening en wordt aangeboden in Zwolle en Kampen. De overgang naar het voortgezet onderwijs is voor vrijwel alle kinderen een grote stap. Echter, voor kinderen die gepest worden, zelf pesten of anderszins moeite hebben in het contact met leeftijdsgenoten is deze stap extra groot en spannend. Tijdens de cursus ‘Plezier op school’ leren deze kinderen om beter voor zichzelf op te komen en makkelijker aansluiting te vinden bij klasgenoten.

Half juni vinden de kennismakingsgesprekken plaats voor deze cursus. Zowel scholen als ouders zelf kunnen kinderen aanmelden. Deze aanmeldingen moeten binnen zijn voor 1 juni. Deelname is gratis.

Voor meer informatie of aanmelding neemt u contact op met het Cursuscentrum, sector Preventie van Dimence, locatie Roelenweg , telefoonnummer (038) 426 9 522 of middels een e-mail naar preventie.westoverijssel@dimence.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Eerst was de school de gedwongen plaatsvervangende opvoeder omdat de
  ouders geen tijd hebben (beiden werken om tegen de buren op te kunnen …).
  Toch kan dat de ‘antieke’ gezinssituatie niet vervangen en dus nu dit
  aanvullend alternatief.

  Het zij zo…


  Maak melding

Reageer