Studentenvereniging Waltertje is jarig

Zwolle – Waltertje is de naam van de introductiecommissie – tegenwoordig studentenvereniging – van de opleiding journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Al een kwart eeuw lang organiseert SV WALTERTJE dé intro voor aanstormend journalistiek talent in en om Zwolle. Met groot succes want jaarlijks gaan zo’n 200 eerstejaars studenten journalistiek met Waltertje mee op intro. Dit jaar wordt de intro-commissie (SV) 25 jaar en dat heuglijke feit viert hij groots. In de week van 25 tot en met 28 mei is een compleet feestprogramma à la Waltertje gepland en daarnaast wordt op zaterdag 6 juni een reünie met eventuele overnachting gehouden. De reünie is specifiek voor Walters, Willies, Freewillies en al hun voorgangers, de feestweek is voor iedereen in Zwolle.

Hieronder een inkijkje in het programma.

Maandag 25 mei

  • Deze eerste dag laten we al vroeg van ons horen (Wake-up-call!); op school én in Zwolle. Hoe meer herrie je hoort, hoe duidelijker het wordt: Waltertje is jarig!
  • Vanaf 17.00 uur houden we in Het Vliegende Paard in de Voorstraat in Zwolle een receptie. Bedoeld voor docenten en ondersteunend personeel van Journalistiek, hotemetoten, ‘Vrienden van Waltertje’ (zoals de mensen waarmee we zaken deden de afgelopen jaren) en belangstellenden.

Dinsdag 26 mei

  • Om 16.00 uur hebben we natuurlijke een Erteeveekaffee! Gasten: Laila Abid (presentatrice NOS Journaal), Jan Tromp (de Volkskrant) en Jan Born (redacteur EenVandaag en oud-Walter!). Waar? Midden in het centrum van Zwolle, op een A-lokatie: Stadscafé De Harmonie (de bovenzaal). Voor iedere journalistiekstudent een must en natuurlijk voor iedereen die zin en interesse heeft!

Woensdag 27 mei

  • Vanaf 14.30 uur laat Waltertje weer van zich horen. In een publiek debat gaan vriend en vijand met elkaar in debat aan de hand van een aantal stellingen. Waar doen we dat? Wederom is Waltertje prominent aanwezig in de stad: Stadscafé de Harmonie is the place to be die dag!

Donderdag 28 mei

  • Het centrum is van ons; vanaf 12.00 uur gaan studenten de strijd aan in De Slag om Zwolle. Een mega-stormbaan en een zwembad met balk erboven om de tegenstander met een zak in de plomp te doen belanden; dat wil je meemaken!
  • Om 21.00 uur diezelfde avond gaan de deuren van de Proosdij open, de kerk aan het Bethlehemskerkplein is dé lokatie voor een knallend Waltertje-feest! De band Velvet Monk knalt als eerste de dakpannen van de kerk, dj Mr. J (Resident dj) neemt het van ze over en als klapper staat dj Jesse Voorn (bekend van DanceValley en Dance4Life én oud-Walter) achter de draaitafels!

Kaarten voor dit festijn kosten €5,- verkoop deze week op Windesheim, volgende week bij alle evenementen. (Aan de deur €7,50)

Zaterdag 6 (en zondag 7) juni

  • In Heino op De Schaarshoek houden we een reünie voor alle (huidige en voormalige) Walters, Willies, Freewillies en videoteam-leden.

Kijk voor meer info op http://www.waltertje25.nl

Artikel delen:

Reageer