Fusion of Dance Zwolle groot succes

Zwolle – Het dansfestival Fusion of Dance, dat voor het eerst in Zwolle georganiseerd werd, is een groot succes geworden. Er kwamen 7.500 liefhebbers van house- en technomuziek op het dansfeest af. Daarmee was het festival uitverkocht. De organisatie van het muziek- en dansevenement is zeer tevreden.

Het dansfeest begon met een aangename zon. Weblog Zwolle berichtte daar al eerder vandaag over. Dreigende buien die over Zuid Nederland trokken werden het festival bespaard. Buurtbewoners nabij de recreatieplas waren tevreden over de sterkte van het geluid en eventuele overlast. Zij spraken in de aanloop van Fusion of Dance hun zorgen uit. Rond het afgeschermde festivalterrein was veel politie op de been en ambtenaren hebben regelmatig geluidsmetingen verricht. Alles was prima in orde. Rond 22.30 uur was er bij het Megabase-podium nog een toegift van de organisatie. Verschillende soorten vuurwerk leverden een fraai schouwspel op. De organisatie is zeer tevreden over het verloop van deze dag. Willem Helmink bedankt alle Zwolse- en andere dansliefhebbers voor hun enthousiastme en gedrag. Er vonden een paar kleine incidenten plaats. Vanwege geweldpleging werden er twee arrestaties verricht, maar verder verliep alles meer dan goed, aldus Helmink. Wat hem betreft komt er in 2010 een tweede editie van Fusion of Dance.

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…


De Zwolse Denise die meedingt naar Miss Overijssel ook aanwezig…

 
Sydney Samson

 


De Zwolse DJ Roy el Kei

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Super vet was het!!

  Die eerste foto is echt mooi! nu wachten op de andere foto’s van het vuurwerk en dergelijke.

  Kippenvel op me armen dat zoiets in onze stad mocht plaatsvinden. EINDELIJK 🙂

  Trouwens ook complimenten naar Megabase toe, de eerste keer en dan gelijk zo goed!

  Natuurlijk waren er ook paar minpuntjes.. (eten) maar die wegen niet op tegen de geweldige dag die ik heb gehad!


  Maak melding

 2. Ik was er niet bij, maar het ziet er geweldig uit. Groot compliment voor de organisatie dat ze dit in Zwolle hebben aangedurfd, ze steken toch maar mooi hun nek uit.


  Maak melding

 3. Ziet er heel mooi uit op die foto,s zal wel een enorm spektakel zijn geweest .Fijn dat dit mogelijk is geweest om de jongeren te vermaken .Het is zo te horen hier en daar voor herhaling vatbaar .En men moet er daar uit de buurt niet zeuren over lawaai want die enkele keer dat het plaatsvind moet kunnen.


  Maak melding

 4. SUPER FEESIE!!! Volgend jaar weer en wat mij betreft de jaren daarna ook weer. Hulde aan de organisatie die er alles aan heeft gedaan om een groots feest neer te zetten. Het heerlijke weer zorgde voor nog meer mensen dan op gehoopt waardoor het wachten voor het eten te lang duurde. (3 caravannetjes voor 7.500 mensen:( )
  Only techno was ook minder. Ging niet echt los met Minimal.
  Wat waren er veel zwollenaren heb wat afgeluld haha CyA:P


  Maak melding

 5. Ik hoorde het ook toen ik naar een feestje liep van vrienden in Zuid. Maar, ik denk dat als de buren de deur open hebben staan en de muziek op een normaal niveau hebben, dat je dat vele malen beter hoort. En dat was heel goed mogelijk op zo’n mooie avond als gisteren.

  Mijn agenda liet het helaas niet toe, anders was ik met een goed boek die kant op gefietst en was ik tegen de afzetting aan gaan zitten en met leuke muziek in het zonnetje gaan lezen (voor niks ;D).


  Maak melding

 6. ….
  Als je het aan mij vraagt hebben ze bezuinigd op net de verkeerde dingen. Volgende keer graag kwaliteit van beleving zoals toiletten (fck^*& dixie) eyc…..


  Maak melding

 7. Wat een geweldig feestje, en dat allemaal in ons mooie Zwolle. Het weer zat natuurlijk ook mee, maar bij mij overheerst een geweldig, maar ook trots gevoel! Dat ons stadje zoiets neerzet is gewoon geweldig, Zwolle bedankt!

  Tuurlijk was het eten drama (ik heb zelfs de hele dag niet gegeten), maar dat moet ik dan maar een keertje voor lief nemen.

  Nu lekker aan het nagenieten en hopen en er toch wel vanuit gaan dat we volgend jaar weer zo’n feestje hier hebben!


  Maak melding

 8. Wat een feest!
  Zeker voor herhaling vatbaar! Heb zere benen van het dansen!
  Locatie en de sfeer waren super.
  Eettentjes, toiletten zijn aandachtspuntjes. Ook is het misschien (net als bij bevrijdingsfestival) de bekers in te laten leveren… Ik ben blij dat ik het niet moet opruimen!


  Maak melding

 9. @ peter: “Volgende keer graag kwaliteit van beleving zoals toiletten (fck^*& dixie) eyc…..”

  Wat de f*k is toiletbeleving? Ik ga meestal gewoon lekker zitten….


  Maak melding

 10. n bak met herrie dat was het. bij ons in berkum was het zelfs nog te volgen

  Ah gossie toch.

  Voor dit soort mensen heb ik één advies. Bouw lekker een hutje op de Rottemurplaat en ga daar wonen.
  Je woont in een middelgrote stad en daar vinden nu eenmaal evenementen plaats…

  Foto’s zien er geweldig uit! Ik ga hem onthouden voor volgend jaar. 🙂


  Maak melding


 11. Allee was een mooi feestje ja.
  Gezellig druk, goede line-up.
  Nadeel idd de eettentjes. Volgend jaar iets meer graag 🙂


  Maak melding

 12. Herrie was het en waarom moet ik dan verhuizen, overal wordt op geluidsoverlast gelet maar hier niet ik denk dat het vele malen de max. decibellen heeft overschreden maar ja dat moet kunnen en niet mopperen ook al moet je de volgende dag vroeg op om te werken


  Maak melding

 13. Voor veel mensen blijft het moeilijk om een ander iets te gunnen. De muzieksoort is wereldwijd zeer populair en Zwolle heeft er (veel te) lang op moeten wachten. Jammer dat er mensen zijn die niet gewoon kunnen accepteren dat niet iedereen dezelfde smaak heeft.
  Ik kan me ook gaan storen aan de kerk klokken die elke zondag zeer opdringerig door klinken in mijn huis. De eerste vroege dienst maakt me regelmatig wakker. Om maar een voorbeeld te geven. Echter, ik accepteer het geluid en het idee van de mensen daarachter en ga over tot de orde van de dag.  Maak melding

 14. @ Jan,

  De omwonende mochten zelf 5 plekken opnoemen waar ze graag een officiele decibelmeting wouden.

  En bij al deze plekken zijn ze erg onder het toegestaande gebleven.

  Gelukkig veel ‘oudere’ omwonende ook positief gehoord. Die vonden het interessant en mooi.
  Ook de opmerking; ‘De wythemeplas is een recreatiegebied, en dit feest was puur recreatie!’ blijft heerlijk. Op een zomerse dag is er net zoveel overlast van duizenden schreeuwende mensen…

  Dit neemt niet weg dat ik snap waarom jullie er niet blij mee zijn. Jullie wonen juist afgelegen voor jullie rust. Maar als de boeren gieren heb ik er ook 3 dagen last van.

  En de weg voor me huis is ook 9328 keer zo druk geworden door grote uitbreiding van de wijk.

  Dus laten we allemaal niet zo zeuren. En zo wel, veel succes.. de toon is gezet qua festivals in Zwolle en de ’10 zeikers’ hebben EINDELIJK geen macht meer om een festival te cancelen.  Maak melding

 15. Op een zomerse dag is er net zoveel overlast van duizenden schreeuwende mensen…

  Ik kan me echter geen dag voor de geest halen dat ik duizenden schreeuwende mensen heb gehoord aan de Wythmenerplas, laat staan dat ik overlast van ze heb gehad. Wat betreft het festival, dat heb ik hier in Stadshagen dus wel gehoord. Je opmerking klopt dus niet helemaal.

  Hoe dan ook, er is weer iets georganiseerd in Zwolle. Ik heb geen trek in dat feestje maar zoals gezegd: smaken verschillen. En men hoeft echt niet alleen aan mijn smaak te voldoen. En het is maar een paar keer per jaar dat er ‘overlast’ is van veel geluid. Maar goed, ook jeugdland wordt door sommige mensen betiteld als geluidsoverlast.
  Zolang het niet elke dag raak is…. vind ik het (tot op zekere hoogte) best.


  Maak melding

 16. ben er zelf niet geweest maar erg mooi dat in onze stad iets leuks wordt gedaan op dit gebied, je kan nix organiseren waar niemand “last” van heeft, dus ook de marathon, de carnavals optocht en de wielerronde en al het andere verbieden of alleen de dingen verbieden waar ze in berkum last van hebben??? ik zou zeggen geef alle “zeikerds” 20 vrijrijzenkaartjes van de ns kunnen ze lekker gratis een dag je weg als er iets leuks is in onze stad…….


  Maak melding

 17. Ik kan me echter geen dag voor de geest halen dat ik duizenden schreeuwende mensen heb gehoord aan de Wythmenerplas, laat staan dat ik overlast van ze heb gehad. Wat betreft het festival, dat heb ik hier in Stadshagen dus wel gehoord. Je opmerking klopt dus niet helemaal.

  Ik doelde op de mensen in de buurt 😉  Maak melding

 18. Herrie was het en waarom moet ik dan verhuizen, overal wordt op geluidsoverlast gelet maar hier niet ik denk dat het vele malen de max. decibellen heeft overschreden maar ja dat moet kunnen en niet mopperen ook al moet je de volgende dag vroeg op om te werken

  In de eerste plaats, heb je het gemeten? Nee, je denkt het.

  In de tweede plaats ‘vele malen overschreden’. Weet je uberhaupt hoe decibellen werken. En weet je uberhaupt hoe het menselijk gehoor hier mee omgaat? Zoals jij het zegt was het 200 dB terwijl het maar 90 dB mocht zijn. Elke 3 dB betekent 2x zo hard en 200 dB is vrijwel onmogelijk om te bereiken. Daarbij hoort de mens totaal het verschil niet tussen 90 of 93 dB, terwijl dat 2x zo hard is.

  Oftewel, je loopt uit je nek te lullen.  Maak melding

 19. In Stadshagen was helemaal NIKS te horen!!!
  Enige geluid was van een familiefeestje in de Sterrenmos wat tot half 1 duurde, die maakten behoorlijk wat lawaai buiten met harde muziek en meezingen…
  En wat dan nog? Als je het had kunnen horen dan had je in je tuin moeten zitten en had je wat zacht “boem..boem..” gehoord.
  Dus overlast heb je ZEKER niet gehad!
  En alles was binnen de regels kwa geluid, het is gemeten en ik heb gehoord van iemand die vlak bij de plas woont dat het erg meeviel!
  Dus ga binnen zitten met je koptelefoon en luister maar Mozart ofzo en val de jeugd (en oudere jeugd ;)) niet lastig met je gezeur!
  Je woont bij een stad dus kan je zoiets verwachten.
  Maar waarom de jeugd hun plezier gunnen heh? Zielig allemaal….


  Maak melding

 20. Ik heb er ook de hele dag rond gehuppeld…

  Ik geloof best dat er zo af en toe iets meer dB was dan wettelijk was toegestaan. Het maakte het feest er voor mij niet minder om.

  Alles was goed geregeld.

  Op de wc bij Lipgloss na. Je ging er fluitend naar binnen en jankend weer terug omdat je bijna over je nek ging van de lucht.
  De eet tentjes waren net iets te klein. Klopt ook, al stonden die jongens wel met 10 man te bakken volgens mij.

  Laten we eerlijk zijn, het was een top feest met heerlijk weer. En die puntjes die nu tegenvielen zullen volgend jaar echt wel opgelost worden.

  Organisatie! Bedankt:D het was een geweldig feestje!


  Maak melding

 21. Hoe komt het dat hier altijd de discussie over geluidsoverlast uit berkum vandaan komt? :S :S
  Iedereen is positief, maar Berkum lijkt gewoon niet mee te krijgen…

  Omdat de Berkummers het nog steeds niet kunnen velen dat hun dorpje eind jaren 60 in opdracht van de provincie bij Zwolle gevoegd moest worden. En dat nemen zij Zwolle nog steeds kwalijk die kleinzieligen.


  Maak melding

 22. beter 😀
  en breid het terrein dan svp gelijk uit met wat vierkante metertjes en zet er een trance tent bij :p 🙂


  Maak melding

 23. Kon helaas niet bij huis weg, maar heb in mijn tuintje met een lekker biertje mee kunnen genieten.
  Natuurlijk hoop ik er de volgende keer wel bij te zijn  Maak melding

Reageer