Swollwacht betrekt burgers bij verkiezingsprogramma

Zwolle – Swollwacht is van mening dat verkiezingsprogramma´s niet alleen bedacht moet worden door enkele partij coryfeeën. Om de veel gehoorde kloof tussen politiek en burgers te verkleinen wil Swollwacht de Zwolse burgerij maximaal betrekken bij het tot stand komen van haar nieuwe verkiezingsprogramma voor de raadsperiode 2010 – 2014 in de gemeente Zwolle.

Swollwacht gaat, via haar geheel vernieuwde website, de Zwolse burgers 10 lokale stellingen voorleggen. Swollwacht zal de uitkomst, op basis van de hoogste score per stelling, verwerken in haar verkiezingsprogramma 2010 – 2014. Zo bepalen de burgers van Zwolle mede de koers van Swollwacht voor de nieuwe raadsperiode van 2010 – 2014. Op de vernieuwde website www.swollwacht.nl kan de stemming op de tien stellingen plaatsvinden, dit middels een ingebouwde stemmachine. Stemmingen zijn anomiem en kunnen slechts eenmaal, per IP-adres, uitgebracht worden.

De stemmen op de tien stellingen kunnen worden uitgebracht tot 18 juni 2009. De uitslagen van alle tien stellingen worden direct (en tussentijds) weergegeven op de website van Swollwacht. Daarna zullen de uitkomsten worden verwerkt in het verkiezingsprogramma 2010 – 2014 van Swollwacht welke samen met de kandidatenlijst in september aanstaande zal worden vastgesteld door de ledenvergadering van Swollwacht. Swollwacht hoopt, met deze nieuwe en bijzondere vorm van kiezersparticipatie, de Zwolse burgers met nog meer inspraak te kunnen dienen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Mooi initiatief.
    Het was even zoeken maar ik heb op een tweetal stellingen gestemd die ik van belang vond.
    En je hebt zomaar kans dat als ik deze standpunten inderdaad in hun verkiezingsprogramma terug vind ik voor het eerst in mijn leven op Swolwacht ga stemmen. (Voor wat het waard is, deze verkiezingen zijn nog ver.)


    Maak melding

Reageer