Extra ronde Prik en Bescherm

Zwolle – De vaccinatiecampagne Prik en Bescherm tegen het humaan papillomavirus (HPV) kent woensdag 27 mei in het gebouw van GGD IJsselland een inhaalronde. Meisjes krijgen dan nog een keer de mogelijkheid om hun tweede prik te halen. 
 
Begin maart begon de campagne met de eerste ronde, gevolgd door de tweede ronde in april. De derde en laatste vaccinatieronde staat voor september geprogrammeerd. Nu zijn er meisjes die de eerste keer niet geweest zijn en de tweede keer wel en toen hun eerste prik gekregen hebben. Om in september de derde vaccinatie te halen, moeten ze nog een keer inhalen. Daarnaast zijn er meisjes geweest die zich de eerste keer wel en de tweede keer niet hebben laten vaccineren. Ook zij kunnen nu een tweede prik halen. GGD IJsselland hoopt op een goede opkomst, maar kan moeilijk inschatten hoeveel meisjes gehoor geven aan deze oproep.  

De extra ronde is bedoeld voor alle meisjes die dus nog geen tweede prik hebben gehad en beslaat het hele werkgebied van GGD IJsselland. In september volgt dan ronde drie waar meisjes in augustus opnieuw apart voor worden uitgenodigd. Die laatste vaccinatie vindt dan weer plaats op de acht bekende locaties. Woensdag is dat dus niet zo. Er wordt dan van 16.00-20.00 uur geprikt in het gebouw van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. En.. het geldt niet voor meisjes die nog helemaal niet geprikt zijn, oftewel nog helemaal geen vaccinatie tegen HPV hebben gehad.. Als zij vragen hebben, dan kunnen zij terecht bij GGD IJsselland.
 
Extra info
 
Eind 2008 ging het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport akkoord met het advies van de Gezondheidsraad om alle meisjes tussen de 12 en 16 jaar te vaccineren tegen HPV. Vanaf september 2009 gaat de HPV vaccinatie deel uitmaken van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) in Nederland voor 12-jarige meisjes.

Tot die tijd vindt er een inhaalcampagne plaats voor meisjes tussen de 13 en 16 jaar.De GGD IJsselland verzorgt deze HPV vaccinatiecampagne in haar werkgebied in de regio IJsselland.  Het gaat om zo’n 11.000 meisjes. De inhaalcampagne Prik en Bescherm kent drie vaccinatieronden: in maart, april en de laatste in september 2009. De GGD IJsselland gaat uit van 8 vaccinatielocaties: Zwolle, Kampen, Hasselt, Steenwijk, Ommen, Hardenberg, Raalte en Hattem.

Klik hiervoor de fabels en…de feiten.

Voor algemene vragen, kan gebeld worden met een landelijk, gratis informatienummer: 0800-3018051 en gekeken worden op de websites: www.rivm.nl/hpv, www.prikenbescherm.nl en www.rvp.nl
 
Voor lokale vragen, kan gebeld worden met de GGD IJsselland: 038-4281 429 of gemaild worden naar hpv@ggdijsselland.nl


Artikel delen:

Reageer