Halve finales Lacrosse voor het eerst in Zwolle

Zwolle – Zondag 31 Mei worden op het sportpark de Pelikaan de halve finales van de landelijke mannencompetitie van de sport Lacrosse gehouden. De organisatie hiervan is in handen van Lacrosse Zwolle. De wedstrijden zullen vanaf 11.00 uur starten en tot ongeveer 19.00 uur duren.

Lacrosse Zwolle is nog in oprichting en heeft het streven om voor de zomervakantie alles rond te hebben, zij worden daarin geadviseerd door Sport Service Zwolle. Er wordt sinds september al wekelijks getraind en ook is er een samenwerking met RESPOC, de recreatieve sportvoorziening van hogeschool Windesheim, aangegaan voor het geven van trainingen aan Windesheimstudenten. Het herenteam van Zwolle is een mix van spelers uit Zwolle en het 2e herenteam van Lacrosse Groningen. Na de zomer start Lacrosse Zwolle met een volledig eigen herenteam in de competitie. Lacrosse is een nog vrij nieuwe sport in Nederland en komt over uit de V.S. en Canada.

Het is een combinatie van ijshockey, rugby en hockey, tenminste dat geldt voor mannen lacrosse waar fysiek contact toegestaan is. Bij vrouwen lacrosse mag dat namelijk niet en ligt de nadruk meer op tactisch spel. Voor meer informatie over lacrosse: http://www.lacrossezwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer