The Music Connection brengt jongeren bij elkaar

Zwolle – Vanuit Frankrijk, Roemenië, Griekenland, Spanje en Nederland vormen jongeren deze zomer The Music Connection. Zij komen bij elkaar in Zwolle en werken door het maken van muziek gezamenlijk aan binding, vrede en respect voor elkaars cultuur. Uiteindelijk zullen zij bands vormen, een cd opnemen en als hoogtepunt een uniek optreden verzorgen in het Zwols Popfront. Het project wordt gesubsidieerd door Youth in Action.

The Music Connection is een project geschreven door een informele groep genaamd Juicy, onder leiding van initiatiefnemer Dominik Assmann. Hij is ervaren met het organiseren van internationale uitwisselingen met jongeren en kwam daardoor op het idee om Europese jongeren dichterbij elkaar te brengen door het maken van muziek. “Deze uitwisseling biedt een multicultureel speelveld voor de deelnemers waarin zij de rijkdom, diversiteit en unieke kenmerken van elkaars cultuur leren kennen”, zegt Dominik Assmann. “Dit alles komt samen in een universele taal: muziek!”

De uitwisseling zal in Zwolle plaatsvinden van 10 t/m 20 juni. De groep van 25 jongeren organiseren hun eigen uitwisseling. Dat betekent dat zij zelf het concert zullen organiseren en in de stad op ludieke wijze aandacht zullen vragen voor het project. In de oefenruimtes van Popfront zullen de jongeren volop met muziek bezig zijn. Daarnaast bezoeken zij het jazzcafé Jazzy Jam en zullen ze als groep bijvoorbeeld een workshop graffiti volgen. Voor het optreden op 20 juni maken ze een eigen ‘backdrop’, de aankleding van het podium waarop zij zullen spelen.

Internationaal optreden

Op 20 juni 2009 wordt in Popfront een optreden verzorgd door The Music Connection. Het concert zal vanaf 16.00 uur gehouden worden. De entree is daarbij gratis en ook worden er gratis cd’s verstrekt aan de bezoekers. Op de cd zullen nummers staan die de jongeren tijdens de uitwisseling met elkaar hebben gecomponeerd.

Popfront

Popfront (Stichting Zwols Popfront) bestaat sinds 1982 en draait bijna volledig op vrijwilligers. Ze staan achter de bar, verzorgen licht en geluid tijdens optredens, boeken bands, organiseren activiteiten en verzorgen studio-opnames.

Popfront is dé plek voor muzikanten en muziekliefhebbers in Zwolle. Tientallen bands oefenen wekelijks in de zes oefenruimtes en in de studio maken ze opnames. Het muziekcafé is dagelijks geopend en regelmatig zijn er optredens, in diverse muzikale stijlen. De toegang is altijd gratis.

Youth in Action

Het project wordt gesubsidieerd door Youth in Action, een internationale jongerenorganisatie. Youth in Action geeft subsidie en ondersteuning aan Europese projecten voor jongeren. Youth in Action wordt uitgevoerd door de afdeling Internationaal van het Nederlands Jeugdinstituut.

Jongerenuitwisselingen zijn voor groepen jongeren tussen de 18 en 25 jaar en stellen jongeren in staat om elkaar en elkaars achtergrond en cultuur te leren kennen en van elkaar te leren. Het gezamenlijke programma is een mix van educatieve, recreatieve en interculturele onderdelen. Belangrijk is dat jongeren zelf actief betrokken zijn bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de uitwisseling.

Artikel delen:

Reageer