Zwolle verliest en blijft in de Jupiler League

Zwolle – Het is FC Zwolle maandagavond niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs. Het team van Jan Everse verloor in Leeuwarden het beslissingsduel tegen sc Cambuur met 2-0.

Cambuur besliste de partij tegen FC Zwolle in het laatste kwartier van de eerste helft. Na een hoekschop zorgde Sandor van der Heide bij de tweede paal voor de 1-0, waarna Koen Brack de wedstrijd vanaf elf meter besliste. Hij schoot raak, nadat Nassir Maachi in het strafschopgebied neergehaald was. Cambuur gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Het eerste elftal van FC Zwolle kan nu vakantie gaan houden en zich daarna richten op de start van de Jupiler League.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Jammer, maar iig hebben we nu een jaar de tijd om het team klaar te stomen voor de ere-divisie.
  In ieder geval weer dichtbij. Forza Zwolle!


  Maak melding

 2. Camboer verliezen ook twee keer, van RJC, gvd moeten we weer volgend seizoen bij Wolvega door het “krantenpapier” naar het buitenland.


  Maak melding

 3. En zo komt een rumoerig seizoen ten einde zonder prijzen.En wie er nu ook de club leid kun je zien het maakt niks uit.Ook Jan Everse krijgt ze niet over de finish met de hoofdprijs.Zolang er geen kapitaal is zal er ook geen goed materieaal komen om die top te bereiken.Ook al stond van Gaal hier als trainer.Dus op maar weer na het volgende seizoen om het weer van voren af aan te proberen .En zo is het al jaren hier bij Zwolle.


  Maak melding

 4. de club leid

  materieaal

  zo is het al jaren hier

  5 seizoenen geleden zaten we gewoon tegen Ajax te voetballen hoor, dus zo lang geleden is dat niet. Even gemist?


  Maak melding

 5. Dus op maar weer na het volgende seizoen om het weer van voren af aan te proberen .En zo is het al jaren hier bij Zwolle.

  Pieter hoort bij die vele azijnzeikers. Maar het is ook makkelijker om af te zeiken dan om complimenten te geven.  Maak melding

 6. precies, het is heel simpel.
  Dit is geen goed seizoen op het veld geweest, maar door een goede onderlinge samenwerking van verschillende supportersgroepen hebben wij een corrupt beleid er uit gewerkt en is de bezem door de club gehaald. Dat was zonder Jan niet gelukt.

  Promoveren was de slagroom op ons toetje geweest. Volgend jaar degradeert cambuur toch rechtstreeks en passeren wij hun via het kampioensschap. Nog niet eerder keek ik al zo weer uit naar het volgende seizoen met nieuwe poppetjes op de juiste plekken.

  Dus aan de azijn zeicerts, Hulde, jullie hebben weer genoeg om voorlopig over te zeicen, maar de supporters hebben dit seizoen gewonnen en dat maakt dit seizoen wel een van de belangrijkste ws in de geschiedenis van onze club.

  Trouwe supporters weten waar ik het over heb dus ook cheersk naar jullie!


  Maak melding

 7. @Pieter

  FC Zwolle heeft ontegenzeggelijk potentie. De club speelde gisterenavond zijn 78ste nacompetitieduel dus klopt al geruime tijd nadrukkelijk op de deur van de Eredivisie.

  Ik heb er het volste vertrouwen in dat FC Zwolle met de nieuwe roergangers een mooie toekomst heeft.


  Maak melding

 8. Zijn we toch nog ergens kampioen in Elrey ūüėČ

  John heeft gelijk, de supporters zijn absoluut de grote winnaars dit seizoen! Hulde! Hopen dat dat in de toekomst ook nog eens kan wanneer het nodig is.

  Ik kijk alweer uit naar de wedstrijden Fcz-Gae en vooral Gae-Fcz;D

  Weet iemand al wanneer competitieschema bekend wordt? Woehahahha, grapje!


  Maak melding

 9. Ik kijk ook vol goede moed vooruit naar komend seizoen. Op de aanval na blijft de verdediging en het middenveld grotendeels in tact. Dat is positief, eindelijk kunnen we eens iets langer bouwen aan een team. De aanval kwam dit seizoen tekort, dus ik hoop dat we hier een goede slag voor kunnen slaan op de transfermarkt. Mocht Botteghin vertrekken dan hebben we al een goede vervanger in huis met Ruud Kras.

  Keizer en de Graaff nog vastleggen en dan de vacante plekken proberen te bezetten met kwalitatief betere spelers, die kunnen strijden om een basisplek.


  Maak melding

 10. FC Zwolle moet het in de eerstvolgende uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden stellen zonder de steun van de eigen supporters. De tuchtcommissie van de KNVB besloot de club hiermee te straffen voor de ongeregeldheden tijdens de play-offwedstrijd tussen Cambuur en Zwolle op 25 mei.

  Supporters van Zwolle zochten de confrontatie met aanhangers van de rivaal uit Leeuwarden, brachten vernielingen aan in het stadion en gooiden stoeltjes richting de fans van de thuisploeg. De KNVB maakte woensdag bekend dat Zwolle als straf voor de eerstkomende wedstrijd in Leeuwarden geen recht heeft op toegangskaarten. De club kreeg bovendien een boete van 5000 euro.

  Cambuur won het bewuste duel overigens met 2-0 en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde van de play-offs.

  © ANP  Maak melding

Reageer