Presentatie programma 2009-2010 Odeon De Spiegel

Zwolle – Het Theatermagazine 2009-2010 van Odeon De Spiegel theaters Zwolle is maandagmiddag gepresenteerd. Wethouder van Cultuur H. Kenkhuis naam het eerste exemplaar in ontvangt.

Na het officiële moment van overhandiging gaven de programmeurs Henk Kuiper en Karen White een korte toelichting op het nieuwe theaterprogramma. Ruim 350 ontroerende en bijzondere voorstellingen en concerten staan er volgend seizoen geprogrammeerd in de Zwolse theaters! Vanaf dinsdag 26 mei valt het nieuwe theateraanbod op de deurmat bij duizenden theaterliefhebbers in Zwolle en de hele regio.

 

26 mei om 10.00 uur. Een tijdstip om in de agenda te schrijven. Vanaf dan is het mogelijk te reserveren voor het nieuwe theaterseizoen van Odeon De Spiegel theaters in Zwolle. En het belooft weer een prachtig seizoen te worden. De programmeurs zijn er in geslaagd ruim 350 indrukwekkende, adembenemende, ontroerende en grappige voorstellingen te boeken.

Verspreiding

Bijna 22.000 gasten van Odeon De Spiegel theaters vinden het nieuwe theatermagazine vanaf 26 mei op hun deurmat. Daarnaast wordt in de week van 25 mei huis-aan-huis een speciale programmakrant verspreid bij bijna 185.000 huishoudens in Zwolle en wijde omgeving. In de programmakrant zijn de highlights van het nieuwe seizoen opgenomen.

Loting

Net als voorgaande jaren wordt er geloot in de voorverkoopperiode. De loting vindt plaats op 26 juni. Theaterliefhebbers hebben dus alle tijd om lekker door het magazine te bladeren en te surfen op de website. Alle bestellingen die binnen zijn voor 26 juni, 10.00 uur, worden meegenomen in de loting. Daarna worden bestellingen behandeld op volgorde van binnenkomst.

Reserveren

Reserveren voor het nieuwe seizoen gaat snel en eenvoudig via www.odeondespiegel.nl. Kiest de bezoeker bij zijn online reservering voor e-tickets, dan worden er geen reserverings- en administratiekosten in rekening gebracht. Natuurlijk is het ook mogelijk te kiezen voor fysieke kaarten. Het laten opsturen van de kaarten kost € 2,- .

Niet online reserveren? Maak dan gebruik van het bestelformulier achterin het Theatermagazine. Voor het verwerken van het formulier en het opsturen van de kaarten wordt € 6,- in rekening gebracht.

Highlights

Culinair en Cultureel

De lezingenserie staat dit seizoen in het teken van ‘Voedsel voor de Geest’. Op vijf zondagen wordt de culinaire belevenis onder de loep genomen. Onderwerpen als Michelinsterren, insecten eten en biologisch voedsel staan op de agenda. Naast de lezingenserie zijn er een aantal voorstellingen die gaan over eten of waarbij gegeten kan worden. ‘Faulty Towers, The Dining Experience’ is daar het beste voorbeeld van. In februari wordt de Dommerholtzaal in Theater Odeon vier dagen omgetoverd tot restaurant. Vanaf de deur van Odeon wordt de bezoeker verwelkomd door Basil, de gastheer van de avond, zijn echtgenote Sybil en het Spaanse manusje-van-alles Manuel. Reken erop dat er van alles mis kan gaan! Een topvoorstelling, waarbij een lekker diner wordt geserveerd. Ook over eten: ‘La Grande Bouffe’ van NTGent. En ook komend seizoen op het menu: Taste the Opera. Eten en koken in het thema van de opera.

Musical

Zwolle opent het theaterseizoen met de nieuwe musical ‘Amandla! Mandela’ over de man die de wereld veranderde. Verderop in het seizoen staan o.a. de musicals ‘Ja Zuster, Nee Zuster’, ‘The Full Monty’, ‘Harispray’, ‘Dorus’ en ‘Love Me Tender’ op het programma.

Toneel

Een hoofdrol voor toptoneel. Zo brengt Toneelgroep Amsterdam de toneelmarathon ‘Kruistochten’, komt het RO Theater met ‘Koning Lear’ en speelt Toneelgroep Oostpool ‘Orlando’ en ‘Van de brug af gezien’. Het Noord Nederlands Toneel mag niet ontbreken. Zij spelen ‘La Divina Commedia’ en de bijzondere voorstelling ‘Elf Minuten’.

Klassiek & Opera

Vier oorstrelende klassieke concerten verdienen bijzondere aandacht. Het Orkest van de Achttiende Eeuw o.v.v. Frans Brüggen komen in oktober ‘nieuwe oude muziek’ ten gehore brengen. Vlak voor de kerst kan worden genoten van een muzikaal monument van Bach: het Combattimento Consort & Het Nederlands Kamerkoor brengen dan het ‘Weihnachtsorratorium’. In januari kunt u zich opmaken voor Wende Sneijders & Het Amsterdam Simfonietta. De reeks wordt afgesloten door het Amsterdams Pianokwartet. Zij brengen op vier vleugels ‘La Sacre du Printemps’.

De Nationale Reisopera brengt het komende seizoen de ‘Schöpfungsmesse’, ‘Un ballo in Maschera’, ‘La Cenerentola’ en de nieuwe opera ‘Wake’. Allen te zien in Zwolle. Daarnaast kunnen we ook rekenen op de komst van ‘Don Gionvanni’ en ‘Aïda’.

Festival Nouveau Cirque

In de herfstvakantie organiseert Odeon De Spiegel theaters het Festival Nouveau Cirque. Zeven internationale gezelschappen komen dan circus brengen zoals u nog niet eerder heeft gezien. Het festival wordt geopend met de voorstelling ‘The 7 Fingers’ van het Canadese gezelschap Traces: adembenemende acrobatiek en indrukwekkend entertainment.

Cabaret

Ook indrukwekkend is de lange lijst cabaretiers die volgend seizoen Zwolle aandoet. Ga maar zitten voor o.a. Van Muiswinkel & Van Vleuten, Ronald Goedemondt, Mike & Thomas, Wim Helsen, Schudden, Youp van ’t Hek, Kees Torn, Marc-Marie Huijbrechts, Guido Weijers, Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper en Jochem Myjer.

Muziek

Van eigen bodem: Guus Meeuwis, Blof, Stevie Ann, Frans Bauer, Nynke Laverman, Lucky Fonz III, Golden Earing, Acda & de Munnik en Boudewijn de Groot. Maar ook internationaal: Gabriël Rios, Anna Moura, The Abba Tribute Band, Venice, Luka Bloom en Fernando Lameirinhas komen naar Zwolle.

Dans

We beginnen 2010 met dans. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt op Nieuwjaarsmiddag het Zwanenmeer. Meer klassiek ballet mag u verwachten van het Nationale Ballet. Moderne dans wordt gebracht door o.a. het Nederlands Dans Theater I & II, Emio Greco & PC en Introdans.

Kids

Prinsen & prinsessen, ridders & kikkers, wolven & boze stiefmoeders opgelet: het nieuwe theaterseizoen staat in het teken van sprookjes! Met als absolute hoogtepunt de Sprookjes 3-daagse Blijmarkt. Naast een heel scala aan sprookjesfiguren komen ook Mega Mindy, Kabouter Plop, Het Huis Anubis, Snorro en Disney’s Musical Sing-a-long naar de Zwolse theaters. Theater Gnaffel brengt naast een tweetal reguliere voorstellingen ook de Gnaffel Parade. Drie dagen vol met theater, workshops en lekker eten.

Het hele programma is vanaf 26 mei te vinden op www.odeondespiegel.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer