Studenten Deltion College presenteren Fashion Show

Zwolle – Studenten van de opleiding Fashion Design van het Deltion College presenteren 3 juni a.s. hun eigen ontworpen creaties tijdens de eerste Fashion Show in de nieuwe campus. De Fashion Show vindt vanaf 19.30 uur plaats op de Boulevard van het Deltion College te Zwolle. Aan het eind van de avond worden vier studenten geselecteerd, die 18 september a.s. hun collectie mogen tonen tijdens het Haute Couture Fashion Gala van Mart Visser. Dit Gala vindt eveneens plaats bij het Deltion College.

 hve_mart_visser.jpg

Het programma van de Fashion Show bestaat uit een show en een expositie. De expositie wordt verzorgd door eerste- en tweedejaars Fashion Design studenten. Zij hebben afgelopen weken gewerkt aan het ontwerpen en ontwikkelen van een rok en top of een blouse en broek, met als centrale thema Deconstructuvisme. Hierbij mixen de studenten diverse materialen, kleuren en stijlen samen tot één geheel. Deze expositie is na afloop onder de naam Unlogiq te bewonderen in het Stedelijk Museum, Melkmarkt 41 in Zwolle. De derdejaars presenteren een jurk en een blazer gebaseerd op het centrale thema deconstructuvisme. De Fashion Show wordt afgesloten met de eindcollectie van de vierdejaars. Zij presenteren een collectie gericht op een bestaand winkelconcept. Te denken valt aan: Noa Noa, WE, Claudia Sträter en Sissy-Boy.

Haute Couture Fashion Gala

Het Deltion College is dit jaar de hoofdsponsor van het Haute Couture Fashion Gala 2009: de première van de najaarshow van Mart Visser. De negende editie van het Fashion Gala vindt plaats op 18 september a.s. in de campus van het Deltion College.  

Samenwerking

De Fashion Show vormt een unieke samenwerking tussen verschillende opleidingen. Acht tweedejaars studenten Mode Management en vier studenten van de opleiding Grafische Vormgeving hebben het gehele communicatietraject rondom de modeshow bedacht en vormgegeven. “Dit is de eerste keer dat wij zo’n groot project promoten en daar komt toch meer bij kijken dan we dachten”, aldus de tweedejaars studenten Mode Management. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met studenten van afdeling Beauty, Bakkerij, Meubeltechniek, Audiovisueel en Podiumtechniek.

Artikel delen:

Reageer