Het weer: droog

Zwolle – Woensdag heeft de koele lucht bezit genomen van het hele land. Aanvankelijk zijn er perioden met zon die afgewisseld worden door stapelwolken. Heel lokaal ontwikkelt zich een bui, maar op veel plaatsen blijft het tot de avond droog.

26-05-2009_weerfoto.jpg

De zuidwestelijke wind is eerst matig, maar wordt aan zee tegen de avond hard, 6 tot 7 Bft. Het kwik blijft steken bij 15 graden aan zee tot 18 in Limburg. ’s Avonds volgt regen op nadering van een koufront. Donderdag is het koufront gepasseerd en hebben we een vriendelijk weertype. Met een op het Wad krachtige noordwester wordt heldere lucht aangevoerd, waardoor er veel zon is. De temperaturen zijn met 15-19 graden bescheiden.

Vanaf vrijdag bepaalt een krachtig hogedrukgebied het weer in ons land. Het strekt zich uit van Groenland tot Scandinavië en blokkeert hiermee de stroming in onze contreien. Het gevolg is een overwegend droog weerbeeld, waarbij er veel ruimte is voor de zon. Doordat er een matige oostenwind staat en de temperaturen op een aangename 20 graden uitkomen is het goed weer voor buitenactiviteiten.

Artikel delen:

Reageer