Interim-voorzitter Jansen stapt op bij FC Zwolle

Zwolle – Interim-voorzitter Arjan Jansen van FC Zwolle legt per direct zijn functie neer. Hij heeft dat in een verklaring laten weten. De preses raakte ruim een week geleden in opspraak, omdat hij als verzorger van een pupillenelftal een scheidsrechter zou hebben mishandeld. De arbiter heeft aangifte tegen hem gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Ever 1.jpg

Jansen ontkent de mishandeling, maar door diverse negatieve speculaties in de plaatselijke media heeft hij in het belang van FC Zwolle en zijn gezin besloten zijn functie neer te leggen, zegt de Telegraaf woensdag. Jansen zou in juni stoppen als interim-voorzitter. Hij nam de functie eerder dit seizoen op zich, nadat het bestuur na de problemen rond coach Jan Everse was opgestapt.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Wat een vreselijke stumper is dat zeg!

  Ik neem aan dat je het over jezelf hebt?

  Jansen ontkent de mishandeling, maar door diverse negatieve speculaties in de plaatselijke media heeft hij in het belang van FC Zwolle en zijn gezin besloten zijn functie neer te leggen, zegt de Telegraaf woensdag.

  Over de ai vz kun je het niet hebben.

  De arbiter heeft aangifte tegen hem gedaan.

  Is dit dan de stumper?  Maak melding

 2. @ Edwin
  Natuurlijk heb ik het over Jansen.

  Als voorzitter (ja ook als interim voorzitter) dien je je te gedragen en een voorbeeldfunctie als zodanig in te vullen.

  Ja je bent een inderdaad een stumper wanneer je na zo’n korte tijd al je functie neer moet leggen.

  Over de arbiter zeggen dat hij een stumper is, is weer lekker beperkt. Wees blij dat er nog mensen zijn die in hun vrije tijd een potje voetbal in goede banen proberen te leiden.


  Maak melding

 3. Hoho… De rollen niet omdraaien Edwin. Het slachtoffer de dader?? Dat lijkt me in geen geval de juiste weg.
  Laat de politie het eerst maar eens grondig onderzoeken.
  Jansen bedankt voor je fanatieke inzet de laatste maanden. Echt top!


  Maak melding

 4. Als voorzitter dien je inderdaad een voorbeeldfunctie te vervullen, maar aangezien ik Dhr Jansen ken vanuit SVI, lijkt dit verhaal mij een beetje overtrokken.
  Iemand het volgende scenario al eens in gedachten gehad?

  “Dhr Jansen is als fantiek supporter aanwezig bij een wedstrijd van de pupillen van SVI. De scheidsrechter heeft enkele dwalingen op zijn naam staan in de wedstrijd en supporters vallen hierover. Ook Dhr Jansen ergert zich en heeft commentaar. De scheidsrechter herkent Dhr Jansen alszijnde voorzitter van FC Zwolle en overdrijft om een mooi verhaal te hebben…”


  Maak melding

 5. @ erik
  Toch wel typisch dat je een “fanatiek” supporter bent bij de pupillen.

  Zeker hier langs de lijn moet iedereen zich bewust zijn van het voorbeeld dat je stelt naat de jeugd.

  Maar ja, het zal wel heel normaal zijn………………..


  Maak melding

 6. ^^
  Ik heb veel respect voor al die scheidsrechters die vrijwillig een vrije middag opofferen om een potje (jeugd) voetbal in goede banen te leiden. Alleen iedereen die wel eens bij een amateur vereniging komt weet ook dat je er naast zeer behoorlijke scheidsrechters ook de grootste mafketels tegenkomt die ook nog eens veelvuldig de fout in gaan en zichzelf bijzonder belangrijk wanen.

  Voor het idee van Erik valt dus zeker wat te zeggen, dus is zorgvuldigheid wel op zijn plaats. Jammer dat een regionale zender als RTV Oost dit in dit geval heel bewust heeft nagelaten.


  Maak melding

 7. @ Natascha
  Beste Natascha,

  Als je alles zwart wit wilt zien dan moet je dat vooral doen. Natuurlijk mag je wel fanatiek supporter zijn. Alleen wordt vaak vergeten dat het nog steeds een “spelletje” is waar tal van vrijwilligers hun best doen om de boel te organiseren en in goede banen te leiden.

  Het is altijd lekker makkelijk om er vanaf de zijlijn je zegje over te doen, maar je moet met je poten van andere mensen afblijven.


  Maak melding

 8. Een voorbeeldfunctie, ok, maar wanneer je direkteur bent van Tactus mag je dan ook geen biertje drinken? Weer en wederhoor was toch het motto? Hij neemt zelf de beslissing om zo Zwolle niet weer steeds in het slechte nieuws te laten komen. Bedankt voor je inzet, van mij had je mogen blijven. Ik houd wel van een voorzitter met wat pit;)


  Maak melding

 9. Dat is niet iets zwart wit zien dat is hoe jij het doet overkomen.

  Als hij daadwerkelijk zoiets gedaan heeft moet dat gewoon bestraft worden dat is simpel zat, maar ik was er niet bij dus kan ik er ook niet over oordelen.


  Maak melding

 10. pfff zaken van jaren geleden nu opborrelen.

  Zielige stumperts die toen niet mans genoeg waren om aangifte te doen en nu mediageil zijn.
  RTV triest doet er graag een schepje bovenop met hun riooljournalistiek.
  Diep triest dit…


  Maak melding

 11. Vorige week maandag 18 mei, is Arjan Jansen in zijn rol als leider / verzorger van een pupillenelftal door een scheidsrechter beschuldigd van fysiek geweld. Jansen heeft zich hierbij vanaf het begin op het standpunt gesteld dat hij een heel andere voorstelling van zaken heeft over dit vermeende voorval, maar het aan de politie acht om onderzoek te doen naar deze aangifte.

  Richting media heeft hij steeds aangegeven zich op feiten te willen baseren en niet in te gaan op speculaties om zo eventueel onderzoek niet te frustreren. Op dit moment echter wordt een continue stroom aan speculaties gevoed via RTV Oost die erop gericht lijkt om Jansen bewust te beschadigen. Zaken waarbij feiten en fabels door elkaar lopen, maar als rode draad een doelbewuste link wordt gelegd met zijn interim-voorzitterschap van FC Zwolle. Hoewel hij zijn functie toch per medio juni zou overdragen heeft dit Jansen doen besluiten om in het belang van FC Zwolle en zijn gezin per direct terug te treden. Dit heeft hij gisteravond aan het bestuur medegedeeld en zij hebben gelaten en met tegenzin zijn besluit gerespecteerd.

  bron: http://www.fczwolle.nl  Maak melding

 12. Als voorzitter (ja ook als interim voorzitter) dien je je te gedragen en een voorbeeldfunctie als zodanig in te vullen.

  Richting media heeft hij steeds aangegeven zich op feiten te willen baseren en niet in te gaan op speculaties om zo eventueel onderzoek niet te frustreren. Op dit moment echter wordt een continue stroom aan speculaties gevoed via RTV Oost die erop gericht lijkt om Jansen bewust te beschadigen. Zaken waarbij feiten en fabels door elkaar lopen, maar als rode draad een doelbewuste link wordt gelegd met zijn interim-voorzitterschap van FC Zwolle.

  Sorry, kees ik denk dat jij de stumpert bent. Iemand veroordelen op basis van geruchten. Eerst het onderzoek van de politie afwachten!  Maak melding

 13. Bovendien kan jij ook niet goed lezen!

  Jansen ontkent de mishandeling, maar door diverse negatieve speculaties in de plaatselijke media heeft hij in het belang van FC Zwolle en zijn gezin besloten zijn functie neer te leggen, zegt de Telegraaf woensdag

  Vrijwillig zijn functie neer leggen is wat anders dan moeten.

  Ja je bent een inderdaad een stumper wanneer je na zo’n korte tijd al je functie neer moet leggen  Maak melding

 14. gelukkig zijn we van deze agressieveling af, in het rijtje eibrink, sporre, van vliet was janssen wel het absolute dieptepunt


  Maak melding

 15. gelukkig zijn we van deze agressieveling af, in het rijtje eibrink, sporre, van vliet was janssen wel het absolute dieptepunt

  @joop
  Denk jij weleens na voordat jij je (on)zin op ons los laat?  Maak melding

 16. edwin als hoge boom vang je veel wind en dien je je te gedragen, ook in prive-tijd. vraag me trouwens af waarom jij je pijl op mij richt en niks toevoegt aan de discussie


  Maak melding

 17. @joop
  Wie voegt nooit wat toe aan een discussie?

  gelukkig zijn we van deze agressieveling af, in het rijtje eibrink, sporre, van vliet was janssen wel het absolute dieptepunt

  Waar basseer jij dit op?
  Toch niet op een vaag berichtje?
  Want dit staat er op http://www.fczwolle.nl

  Op dit moment echter wordt een continue stroom aan speculaties gevoed via RTV Oost die erop gericht lijkt om Jansen bewust te beschadigen. Zaken waarbij feiten en fabels door elkaar lopen, maar als rode draad een doelbewuste link wordt gelegd met zijn interim-voorzitterschap van FC Zwolle.  Maak melding

 18. Ga maar lekker langs het veld F-jes in elkaar beuken.

  Waar haal je dat nu weer vandaan?
  Ben je bij de passiebloem geweest?  Maak melding

Reageer