Nep-postbode skimt passen in Zwolle

Zwolle – Bij de politie kwamen gisteren en eergisteren twee meldingen binnen van mensen die opgelicht waren door een nep-pakketbezorger. De man kwam een pakje brengen bij de mensen aan de deur en gaf aan dat zij daarvoor een laag bedrag moesten pinnen.

Het pinnen lukte niet maar vervolgens bleek de bankpas geskimd te zijn en werd er geld van de mensen hun rekening afgeschreven zonder dat zij daar toestemming voor hadden gegeven. De politie roept mensen op om op te letten en in ieder geen pakketten aan te nemen die zij niet hebben besteld en op uw hoede te zijn als u moet betalen voor een pakket en dit via de pin moet.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. De politie roept mensen op om op te letten en in ieder geen pakketten aan te nemen die zij niet hebben besteld en op uw hoede te zijn als u moet betalen voor een pakket en dit via de pin moet.

  Moet toch zijn “in ieder geval geen”?

  Wel goed dat hier even op gewezen wordt!

  Zou je de “postbode” in kwestie ook gewoon direct mogen vloeren en de politie bellen? 😉


  Maak melding

 2. Ja, maar je moet ze toch aan kunnen geven en over kunnen dragen?

  Ik heb gisteren wel een zending gekregen…maar dat waren waarschijnlijk twee setjes gitaarsnaren die ik ook verwachtte…even zien wanneer ze daarvoor terug komen.


  Maak melding

 3. Als je het niet vertrouwt: Vraag om legitimatie.
  Alle medewerkers van TNT moeten zich kunnen legitimeren met een personeelspas.


  Maak melding

 4. @ arie. misschien zijn die pasjes van TNT ook wel na te maken. Trouwens enig idee hoeveel koeriers er voor TNT rijden zonder TNT kleding, auto en pasjes?


  Maak melding

 5. Plantje zei:
  Precies! Volgens mij had ik trouwens geen pas toen ik nog postbode was. Maar ach…ik had me met alle plezier gelegitimeerd hoor!

  Voel je je ook weer belangrijk plantje? 😀


  Maak melding

 6. Alle medewerkers van TNT moeten zich kunnen legitimeren met een personeelspas.

  Blijft toch lastig hoor, als je niet weet hoe een orginele TNTpas eruit moet zien. Je kunt zo zelf via de computer een TNT logo downloaden en zelf een pasje maken met je foto erop.  Maak melding

 7. Belangrijkste is denk ik nog om gewoon alert te zijn op dingen die niet kloppen. Als je geen zending verwacht en iemand staat aan de deur met een zending en je moet er 93 cent voor betalen en je mag alleen maar pinnen moeten er denk ik wel allerlei alarm bellen gaan rinkelen!


  Maak melding

Reageer