Keurmerk Veilig Ondernemen in Holtenbroek

Zwolle – Winkelcentrum Holtenbroek heeft woensdagmiddag, als eerste winkelcentrum in Zwolle, het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Het keurmerk geeft aan dat ondernemers, gemeente, brandweer en politie samen structurele maatregelen hebben genomen om de veiligheid in het winkelgebied te vergroten.

 keur_2.jpg

In aanwezigheid van burgemeester Henk Jan Meijer kreeg de ondernemersvereniging van winkelcentrum Holtenbroek in het wijkcentrum de eerste ster uit handen van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Door een KVO-project te beginnen en een convenant te ondertekenen, verbonden de partijen zich aan een structurele aanpak van criminaliteit en onveiligheid. Om het Keurmerk Veilig Ondernemen te krijgen moet een aantal stappen doorlopen zijn, zoals een nulmeting, een samenwerkingsovereenkomst en een plan van aanpak. Op de lijst met actiepunten staan onder andere de aanpak van winkeldiefstal, fietsendiefstal en het beheer van de openbare ruimte.

keur_3.jpg

keur_1.jpg

keur_5.jpg

Met ondersteuning van het HBD wordt, verspreid over Nederland, in meer dan 250 winkelgebieden ingezet op het verhogen van de veiligheid met de KVO-methode. De ervaringen bewijzen het succes van deze werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. Het KVO is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het ministerie van Justitie.

keur_4.jpg

Gedurende de ochtend wordt door het HBD een aantal winkelscans uitgevoerd. Vanaf 14.00 tot ongeveer 17.00 uur hebben de ondernemers voor belangstellenden en omwonenden een feestelijk programma opgesteld met onder andere een rodeostier, zweefmolen, demonstratie politie-bikers, blusdemonstratie door de brandweer en reparatie autoruiten.

Artikel delen:

Reageer