Open Dag Hanzelijn Oude Land

Zwolle / Kampen – Dura Vermeer en ProRail houden op zaterdag 6 juni open huis op de Hanzelijn. Nabij Kampen Zuid wordt ter hoogte van de kruising met de toekomstige N50 een trogviaduct gebouwd, waarover vanaf eind december 2012 de treinen gaan rijden. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur is het publiek van harte welkom om de bouw van het viaduct van dichtbij te bekijken.

Hanzelijn Oude Land is één van de ruim 250 Nederlandse bouwprojecten die eenmalig toegankelijk is voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding over de bouwlocatie en films bekijken over de aanleg van de Hanzelijn. Kinderen kunnen testen of zij geschikt zijn voor een baan in de bouw. De rondleiding is niet geschikt voor minder validen. De ingang van het terrein is gelegen aan de Slaper 1 in Kampen. Een routebeschrijving en meer informatie is te vinden op www.dagvandebouw.nl.

Oude Land

Onder de noemer Hanzelijn Oude Land ontwerpt en realiseert Dura Vermeer in opdracht van ProRail circa 15 kilometer onderbouw (zandbaan, viaducten en tunnels) tussen het Drontermeer en Zwolle. Nabij Hattem takt de Hanzelijn in op de bestaande Veluwelijn richting Amersfoort. Op deze locatie wordt naast de onderbouw tevens de nieuwe bovenbouw (sporen, bovenleiding en beveiliging) van de Veluwelijn meegenomen. In de gemeente Kampen wordt een aantal wegen verlegd en aangepast. Voor een goede doorstroming worden deze wegen deels voorzien van rotondes. De N50 nabij Kampen wordt verlegd om ruimte te creëren voor het spoor. Volgens planning wordt het project Hanzelijn Oude Land eind januari 2010 opgeleverd.

Artikel delen:

Reageer