Het weer: eerst bewolkt

Zwolle- De komende nacht trekt een front met wat regen over ons land. In het noorden kan lokaal 5 mm vallen, maar ten zuiden van de grote rivieren stelt de neerslag waarschijnlijk weinig voor. Door de bewolking en stevige wind is het een zachte nacht.

27-05-2009_weerfoto.jpg

Donderdag blijft het front nog even treuzelen in het oosten. Aan zee klaart het op en komt de zon weer tevoorschijn. ’s Middags is het vriendelijk weer. Er zijn perioden met zon, afgewisseld door vriendelijke stapelwolken. De kans op een bui is zeer klein. Met een op het Wad nog stevige noordwester, loopt het kwik op naar 16 graden langs de Friese Westkust tot 19 in het zuidoosten.

Vrijdag breidt het Azorenhoog zich naar de Noordzee uit. De wind kiest voor de noordoosthoek en voert droge lucht aan. Hierdoor is er veel zon en blijft de bewolking beperkt tot een verdwaalde cumulus. De temperaturen zijn best aangenaam met 17 graden op het Wad tot 20 in het binnenland. Wel voelt het in de schaduw door de matige wind wat frisjes aan.

Komend weekend blijft het hogedrukgebied ons gezelschap houden. Voor de watersport zijn de condities gunstig want er staat een stevige oostelijke wind. Wel wordt zondag de kans op een bui die uit Duitsland aan komt drijven groter. De temperaturen komen met gemak op de 20 graden uit.

Volgende week blijft het vrij warm. Het hogedrukgebied kiest echter haar biezen richting Ijsland, waardoor de weg vrijkomt voor depressies vanuit het zuiden. Het weerbeeld wordt hierdoor instabieler, met een toenemende kans op een bui.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer