Honderden voetballers in actie tijdens horecatoernooi

Zwolle – Eigenaren van Zwolse horecabedrijven, personeel en gasten van die cafés en restaurants zijn zondag 7 juni te gast van de voetbalvereniging HTC op het complex van deze vereniging aan de Brinkhoekweg.Daar wordt voor de achtste keer het horecavoetbaltoernooi gehouden, waarvoor ruim 200 voetballers in actie komen.

De deelnemers zijn gerekruteerd uit gasten van 20 Zwolse cafés en restaurants, daarnaast zijn tientallen scheids – en grensrechters actief tijdens het toernooi.Bijna twintig jaar geleden kwam een einde aan een lange reeks succesvolle horeca voetbaltoernooien, maar in 2002 pakten Hans Langenkamp, Paul Bosch en Roy Fernandes de draad weer op en wisten van het toernooi “nieuwe stijl” inmiddels een nieuw traditioneel evenement te maken.

De aftrap voor de eerste wedstrijd wordt om 11.00 uur verricht. De wedstrijden in de vier poules duren tot 15.00 uur. De kwart finales beginnen rond 15.30 uur en de finale en troostfinale op het hoofdveld van HTC staan gepland om 17.05 uur. Er wordt gestreden om de “Rondje Swolle” bokaal.

Voor deelname aan het toernooi is inmiddels een wachtlijst ontstaan. Om dat één van de deelnemers van vorig jaar afviel zal in de editie 2009 van het toernooi voor het eerst café ’t Plein uit Westenholte deelnemen. Naast dit café nemen teams deel van café de Kleine, de Vergane Glorie, de Hete Brij, de Bommel, ’t Swolsch café, De Belgische Keizer, de Casteleyn, The Big Bull, de Joffer, café Bosch, café Traffic, Bar de Pul, Het Proeflokaal, de Twee Heeren, de Vrolijkheid, ’t Kroegje, café de Pierik en de restaurants de Peppermill en Hawaii.

Kort na de prijsuitreiking zal de kantine van HTC gesloten worden, zodat deelnemende teams en hun supporters voor een “after party” de stad kunnen intrekken. Voetbal staat centraal tijdens het toernooi, voor de nabespreking (de derde helft)  kan men vervolgens terecht in de deelnemende bedrijven.

Artikel delen:

Reageer