Zwolse leerlingen winnen De Bronzen Walvis

Zwolle – Joni de Vries, Monique Wols en Sant Beijderwellen, Zwolse leerlingen uit klas 1HA6 van de Moderne Mediaklas van de Thorbecke Scholengemeenschap, hebben woensdag 27 mei tijdens het landelijke Film Award Gala in Science center NEMO in Amsterdam de derde prijs gewonnen. Hun filmpje is bekroond met De Bronzen Walvis, een van de drie prijzen voor de beste filmpjes van Tube Your Future 2009. Er waren maar liefst 68 filmpjes ingezonden.

De leerlingen ontvingen behalve een beeldje van De Bronzen Walvis ook een fraaie i-pod-touch. Het bijzondere van de prijs is, dat de wedstrijd in eerste instantie bedoeld is voor leerlingen van de derde klassen en hoger van het voortgezet onderwijs. Dat deze leerlingen mochten meedingen naar deze prijs houdt verband met het feit dat de Thorbecke Scholengemeenschap als enige school in Nederland een speciale leerlijn Moderne Media aanbiedt. Leerlingen die dit traject volgen, krijgen maar liefst vijf lesuren per week onderricht in dit nieuwe vak.

Het doel van dit project van Science center NEMO is leerlingen een eigen beeld te laten creëren en ze zo te interesseren voor een opleiding en/of carrière in bèta en technologie. Het bekroonde filmpje is een interview met Tjodi van Elk, freelance geluidsvrouw te Utrecht. Het project Tube Your Future werd op woensdag 27 mei in NEMO afgesloten met een chique Award Gala waar de winnaar van de Gouden Walvis bekend werden gemaakt. De jury bestond uit Rob van  Hattum (directeur NEMO en documentairemaker VPRO), Gerard Jacobs (directeur Jet-Net, partner van Tube Your Future) en Louise Fresco (vooraanstaand wetenschapster, schrijfster en columniste). Waarom een Walvis? De walvis is een groots dier dat in alle oceanen voorkomt en dus van alle markten thuis is. Het ge-bruikt de vernuftige techniek van sonar om zich te oriënteren en de juiste koers te bepalen. Verder zijn walvissen zeer sociaal en uiten ze hun creativiteit met het zingen van lange liederen die elk jaar weer anders zijn. Zie hier de parallel met alle eigenschappen nodig zijn om een fantastisch Tube Your Future filmpje te maken. Voor meer informatie over het project  kunt u kijken op www.tubeyourfuture.nl . Hier zijn ook alle filmpjes te bekijken.

Artikel delen:

Reageer