Het weer: zonnig

Zwolle – Vanavond en vannacht wordt het helder en gaat de wind afnemen. Het koelt vannacht af tot waarden tussen 4 en 10 graden. Komende dagen is het zonovergoten. Het kwik loopt op naar 20 graden of hoger.

28-05-2009_weerfoto.jpg

De komende nacht klaart het verder op. De wind valt helemaal weg en het koelt af naar 4 graden lokaal op het zandgronden in het binnenland tot 10 graden vlak aan zee. Op koude plekken ontstaan een paar grondmistbanken. Vrijdag is de hoofdrol weggelegd voor de zon. Doordat de luchtvochtigheid laag is, is de zonkracht hoog. Het is dus belangrijk om goed beschermd de zon in te gaan. In de middag steekt een verkoelende noordoostelijke wind op, 3 tot 4 Bft. Het kwik loopt op naar 18 graden in Harlingen tot 21 in de Achterhoek.

Komend weekend sluiten we de lente af. We kunnen beide dagen typeren als lenteachtig. Het is namelijk vrij zonnig en de temperaturen liggen rond de 20 graden. Op zondag is zelfs 22 graden haalbaar. De noordoostelijke wind zorgt voor verkoeling en is matig van kracht. Aan zee is in de middag een vrij krachtige noordenwind waarschijnlijk omdat zeewind zorgt voor versterking van de wind. Zaterdag is het weer stabiel, maar zondag ontstaan er in de loop van de dag landinwaarts stapelwolken. Deze kunnen uitgroeien tot een geïsoleerde onweersbui.

Volgende week duurt het vrij warme weer aanvankelijk voort. De kans bestaat echter dat het hogedrukgebied zich terugtrekt richting de Britse Eilanden. Hierdoor komt de weg vrij voor veel koelere lucht vanuit het noorden. Bovendien moet de zon haar werkterrein dan delen met saaie Noordzeebewolking. Of het fraaie weer een lange adem heeft is dus nog onduidelijk.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer