Gratis kanoroutenetwerk Mastenbroek

Zwolle – Kanoën door de weteringen met uitkijkpunten over de polder Mastenbroek. Sinds kort kan iedereen die in het bezit is van een kano gebruik maken van het kanoroutenetwerk Mastenbroek. De route is zelf eenvoudig uit te zetten aan de hand van de gratis kanoroutenetwerk folder en unieke IJsseldelta borden langs de route.

De polder Mastenbroek ligt midden in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Mastenbroek staat bekend om de rechte verkaveling en de bijbehorende weteringen. Deze rechte weteringen bieden de ideale mogelijkheid voor de kanovaarder om de IJsseldelta te ontdekken. Vanuit verschillende plaatsen in de IJsseldelta, waaronder de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt, kan de kanoroute gestart worden. Het is alleen toegestaan om kano te varen op de aangegeven kanovaarwegen in verband met de natuurwetgeving. In de gratis folder zijn rustpunten aangegeven en mogelijkheden om het buitengebied te ontdekken. De kanovaarwegen zijn goed bevaarbaar. Voor de plekken die minder goed te passeren zijn, zijn er speciale overdraagplaatsen gemaakt om het in- en uitstappen met de kano mogelijk te maken.

Gratis folder en unieke IJsseldelta borden

De kanoroutenetwerk folder is gratis te verkrijgen bij de VVV-winkels in de IJsseldelta. De folder bevat informatie over de polder Mastenbroek, het Nationaal Landschap IJsseldelta en een overzichtelijke kaart met de kanoroute mogelijkheden. Uiteraard is de folder bestand tegen een waterplens. In Mastenbroek worden langs de kanovaarwegen ook unieke IJsseldelta borden geplaatst met het kanoroutenetwerk daarop. Genoeg mogelijkheden om de polder Mastenbroek met de kano te ervaren. Kijk voor meer informatie op www.vvvijsseldelta.nl of bel naar 0900 – 1122375 (€1, – per gesprek). Het kanoroutenetwerk is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Landschap IJsseldelta, Waterschap Groot Salland, de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland en Subsidie Gericht Beleid.

Artikel delen:

Reageer