Eerste liggers voor nieuwe spoorbrug

Zwolle / Hattem – Woensdag zijn de eerste twee liggers geplaatst op de pijlers voor de nieuwe brug over de IJssel, ten behoeve van de Hanzelijn. Door middel van grote hijskranen zijn deze twee liggers gisteren de lucht in gehezen. Nu is pas duidelijk te zien hoe hoog de brug wel niet zal zijn.

wz02.jpg

De onderkant van de spoorbrug is net zo hoog als de bovenkant van het hefgedeelte van de oude spoorbrug. Pas als straks de overspanning er ook op zit, is het hoogste punt (35 meter boven N.A.P.) bereikt. Ter vergelijking: de hoogte waarop de treinen rijden zal ongeveer gelijk zijn aan de hoogte waarop auto’s over de A28-brug rijden. De bouw van de Hanzelijn ligt goed op schema: er zijn nauwelijks vertragingen en ondanks de economische crisis gaat de bouw gewoon door. Als alles volgens de planning blijft verlopen zal tegen Pasen 2011 de eerste treinen over de nieuwe spoorbrug rijden. Pas eind 2012, bij het in gebruikname van dienstregeling 2013, zal de Hanzelijn in gebruik worden genomen.

wz01.jpg

wz03.jpg

Meer op http://www.hanzelijn-hattem.nl/

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik zag ze vanavond ook liggen. Gaat lekker zo. Nog twee jaartjes geduld dus. Daarna 2x twintig minuten winst op de reistijd.


  Maak melding

 2. Ik vraag me dan alleen wel af wat voor sleuteltje ze erbij leveren…. het standaard imbusje met hééél veel boutjes van gelijk formaat of dat ze toch een XL-versie van het standaard sleuteltje erbij doen ;D


  Maak melding

 3. levering liggers
  Als je wilt weten wanneer het volgende transport is moet je contact leggen met de firma Sarens. Zij hebben ze gelegd en ik vermoed dat zij ook het transport regelen.


  Maak melding

Reageer