Gewonde bij treinbotsing Zwolle

Zwolle – Op het station in Zwolle is een goederentrein in botsing gekomen met een personentrein.

trein_2.jpg

Er is tenminste één lichtgewonde gevallen. De reizigers zijn inmiddels allemaal uit de trein. De locomotief van de goederentrein heeft de andere trein geschampt. Beide treinen zijn ontspoord. Volgens de politie zaten er melkproducten in de goederentrein. Het treinverkeer richting Amersfoort/Utrecht ligt stil. Hoe lang de stremming duurt, is niet bekend. Het treinverkeer richting het noorden rijdt wèl gewoon. Op de plek van het ongeluk is het spoor verbogen en is de bovenleiding kapot. Reizigers worden vanaf de zuidkant van het station met bussen vervoerd. Bron: www.rtvoost.nl

29-05-2009_aanrijding_treinen__1.jpg

trein_1.jpg

29-05-2009_aanrijding_treinen__5.jpg

trein_5.jpg

29-05-2009_aanrijding_treinen__2.jpg

29-05-2009_aanrijding_treinen__6.jpg

trein_3.jpg

 trein_4.jpg

trein_7.jpg 

trein_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Toedracht

  De Spoorwegpolitie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en Prorail doen ter plaatse onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De verwachting is dat de herstelwerkzaamheden het hele weekend gaan duren.

  De botsing leidde meteen tot veel stremmingen van het treinverkeer rond Zwolle. In de loop van de middag wordt het treinverkeer vanuit Zwolle in de richtingen Groningen, Leeuwarden, Emmen, Deventer en Hengelo weer hervat.

  nu.nl


  Maak melding

 2. Er staat nu wel een file van goederentreinen vanuit Deventer naar Zwolle, omdat ze allemaal moeten “kopmaken”, in plaats dat ze gewoon door kunnen rijden. Zo te zien was de overweg Ittersumallee net 20 minuten geblokkeerd.


  Maak melding

 3. Die lichtgewonde is gewond geraakt omdat hij door het raampje wilde klimmen omdat de reizigers de trein nog niet uit mochten ivm spanning van de kabels halen


  Maak melding

 4. Treinreizigers die via Zwolle van en naar de Randstad reizen, moeten het hele weekend rekening houden met vertraging.

  Door de botsing tussen een personentrein en een goederentrein vrijdagochtend is het spoor beschadigd. Reizigers wordt geadviseerd om te reizen via Deventer. Hoe groot de schade aan het spoor is, wordt pas duidelijk als de treinen zijn weggesleept. Het KLPD, Prorail en Verkeer en Waterstaat onderzoeken het ongeluk. Bij de botsing raakte één persoon gewond. De locomotief van de goederentrein schampte de andere trein. Beide treinen zijn bij de botsing ontspoord.

  RTV Oost


  Maak melding

 5. Update:
  Intercity’s rijden weer, vanaf andere sporen.
  Stoptreinen naar Utrecht en Kampen liggen er in ieder geval tot en met zondag uit.


  Maak melding

 6. Hoorde ook van de domme actie Natascha, van een ooggetuige. De materiële schade was heel groot. Vermoed wordt dat de machinist door rood heeft gereden. Weet jij daar wat van?


  Maak melding

 7. Heeft hij het beter bekeken Natascha. Ken nog wel een machinist maar die is er al jaren uit. Nou ja het zal wel, we wachten de officiële lezing wel af.


  Maak melding

 8. Het treinverkeer rondom Zwolle zal vanaf dinsdagochtend weer volgens dienstregeling rijden. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.

  Afgelopen vrijdag werd het treinverkeer rondom de Hanzestad ernstig ontregeld door een aanrijding. Een goederentrein botste op een personentrein tussen het station en het emplacement. Bij de botsing raakte één persoon licht gewond.

  Door de aanrijding ontstond er grote schade aan het spoor, en was er het hele weekend geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en ’t Harde en tussen Zwolle en Kampen.


  Maak melding

 9. Die lichtgewonde is gewond geraakt omdat hij door het raampje wilde klimmen omdat de reizigers de trein nog niet uit mochten ivm spanning van de kabels halen
  Door Natascha, op 30 mei 2009 om 09:05

  Ah…gevalletje: “eigen schuld, dikke bult” dus! Mensen willen ook gewoon maar niet luisteren!  Maak melding

Reageer