Che Wing Ip wint Gouden Vertelpas 2009

Zwolle – Vrijdagmiddag vond op de openbare basisschool De Krullevaar (de School vol van verhalen) in Zwolle, onder leiding van Janny Ellen, vertelcoördinator van De Krullevaar, de eindjurering plaats van de vertelwedstrijd ‘De Gouden Vertelpas’. De jury bestond uit Kitty Peetoom artistiek leider en directeur van De Verhalenboot, Dinah Krijgsman; theatercoördinatrice van de Van der Capellen Scholengemeenschap en Cor Sellenrode; uitgever van het landelijke magazine Vertel eens…. Deze drie deskundigen hadden het moeilijk, het niveau van de vertelkinderen was, zo oordeelde de jury, namelijk erg hoog dit jaar.

 

che_wing_ip.jpg

 

Van groep 5 t/m 8 traden vertelkinderen op, het publiek luisterde ademloos. Gejuich barstte los toen de jury bekend maakte dat Che Wing Ip (uit groep acht) dit jaar de zo fel begeerde Gouden Vertelpas verdiend heeft. Che Wing wint hiermee een flink prijzenpakket dat tot doel heeft haar verteltalentverder te ontwikkelen. Zo mag ze levenslang gratis naar De Verhalenboot, schrijft Stan Fritschy speciaal voor haar een sprookje en leert haar dit te vertellen, wordt ze een jaar lang lid van Vertel eens…, mag ze gratis naar tal van Nederlandse musea, et cetera.

Volgend schooljaar gaat Che Wing naar de Van der Capellen Scholengemeenschap. “En daar zijn we hartstikke blij mee” meldde Dinah Krijgsman enthousiast “want binnen onze theaterafdeling gaat de vertelkunst een belangrijke rol spelen”.

De Gouden Vertelpas is een initiatief van Verteltheater De Verhalenboot, Stichting Een school vol van verhalen en het landelijke magazine Vertel eens…

r De Gouden vertelpas werd in 2007 uitgereikt aan Richard Boezelman (Zwolle), in 2008 aan Busra Eroglu (Zwolle) en Madeleine Doan (Lelystad) en in 2009 aan Che Wing Ip (Zwolle).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer