Hospice Zwolle zoekt vrijwilligers

Zwolle – De meeste mensen sterven het liefst thuis, in de hun vertrouwde omgeving. Natuurlijk ook in Zwolle. Maar er zijn soms redenen waarom dat niet kan. Dan kan een hospice een goed alternatief zijn. Niet thuis, maar wel een vertrouwde en warme liefdevolle plek, waar de gast (we spreken niet van patiënt) centraal staat. Hoofden, harten en handen gevraagd !

Er is een aantal mensen in Zwolle dat zich nu al geruime tijd beijvert om een kleinschalig hospice ( een bijna als thuis huis voor mensen met een nog zeer beperkte levensverwachting) in Zwolle te realiseren. Van belang is dat een dergelijk hospice breed gedragen wordt door de Zwolse samenleving. Er ligt inmiddels een beleidsplan, en de werkgroep en bestuursleden zijn naarstig op zoek naar een pand. Het is op dit moment van het grootste belang dat er vanuit de Zwolse bevolking nog meer mensen met raad en vooral ook met daad om dit project heen gaan staan. We doen dus een oproep aan u, die dit leest, om samen met ons te werken aan de realisatie van dit ideaal. Zo zoeken we mensen die verstand hebben van PR, mensen die creatieve acties willen verzinnen, doeners die daadkrachtig de handen uit de mouwen willen steken, mensen of organisaties  die verstand hebben of zich willen verdiepen in fondswerving, bedrijven die met ons mee willen denken. Kortom, ieder die zich maar door dit ideaal geroepen en gegrepen voelt.

Hebt u vragen of bent u geïnteresseerd dan kunt u mailen of bellen naar Mieke Voswijk, coördinator informele zorg bij de vrijwilligerscentrale. Tel 038- 4225200 of m.voswijk@informelezorgzwolle.nl

En weet u het nog niet precies en wilt u eerst nog eens wat meer horen? Op 15 juni vindt er in de Vrijwilligerscentrale aan de Assendorperstraat 48  vanaf 19.30 uur een bijeenkomst plaats waar u al uw vragen kunt stellen. Daar bent u van harte voor uitgenodigd. Het is wel fijn als u via de mail of telefoon ( zie boven) even uw komst aankondigt. Dan weten we op hoeveel mensen we moeten rekenen.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Had ik dit al niet eens eerder gelezen? Inderdaad op 18 mei precies hetzelfde artikel. Het loopt dus nog niet hard met het werven van vrijwilligers.

  Ik zou het jammer vinden dat zo’n sympathiek initiatief niet lukt bij gebrek aan medewerking.

  Ze vragen:
  1. mensen die verstand hebben van PR
  2. mensen die creatieve acties willen verzinnen
  3. doeners die daadkrachtig de handen uit de mouwen willen steken
  4. mensen of organisaties die verstand hebben of zich willen verdiepen in fondswerving
  5. bedrijven die met ons mee willen denken.
  Kortom, ieder die zich maar door dit ideaal geroepen en gegrepen voelt.

  Nu Zwolle is toch niet zo’n kleine stad daar – of in de omgeving daarvan – moeten deze mensen toch te vinden zijn.

  In een dorp als Ermelo loopt het goed. Dan moet het hier toch zeker kunnen?

  Ik zou zeggen meld je aan, anders zitten we over een paar weken weer tegen een kopie van dit bericht aan te kijken.


  Maak melding

Reageer