VV Berkum wint 2e Zwols Beach Soccer Toernooi

Zwolle – Het 2e Zwols Beach Soccer toernooi voor selectiespelers van de Zwolse voetbalverenigingen op de witte stranden van de Pelikaan was zaterdag een succes. In een prachtige ambiance met schitterend weer werden stevige duels uitgevochten. Ja, spelen tegen een stadgenoot brengt toch iets speciaals met zich mee. Je mag niet verliezen, anders wordt je dat nog even lekker ingewreven tijdens je stapavondje.

beach_soccer_0257_470_1.jpg

Conditioneel vergt het spelen in het mulle zand veel van de spelers, die al een hele competitie, waarvan sommigen met extraatje, achter de rug hebben. Als daarbij ook de temperatuur zich van de goede kant laat zien, dan is dat aan het eind van het toernooi wel voelbaar.

beach_soccer_0323_470_3.jpg

beach_soccer_0268_470_2.jpg
Berkum – Wijthmen. Wijthmenspits knalt bal op de paal!

beach_soccer_0342_470_4.jpg
Na gelijkspel CSV’28 – WVF, penaltys voor de beslissing…

                                 Voor meer foto’s zie "Lees verder"…

Helaas had SV Zwolle zich terug moeten trekken. De Be Quick-selectie bleek een goede vervanger te zijn. Zij werden namelijk derde van de zeven Zwolse ploegen, t.w. Berkum, CSV’28, Be Quick, HTC, Wijthmen, WVF en SVI. De finale was een gelijkopgaande strijd tussen de selecties van Berkum en WVF. Het was Maiko Alberink van Berkum die de selectie van WVF de baas was. Hij scoorde de enige en winnende treffer voor Berkum.

beach_soccer_0370_470_7.jpg

Dit betekent, dat WVF voor de tweede keer in de finale is verslagen. Vorig jaar was het HTC dat, na penaltys, de betere bleek dan de Westenholtenaren. Berkum mocht van de winnaar van vorig jaar, HTC, de wisselbeker in ontvangst nemen. In de overeenkomst die De Pelikaan heeft afgesloten met KNVB Beach Soccer is afgesproken dat de winnaar van dit Zwolse toernooi mag deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer op 25 en 26 juli a.s. op het strand van Scheveningen.

beach_soccer_0302_470_6.jpg

Al met al een mooi toernooi aan het slot van de competities, georganiseerd door de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan in samenwerking met voetbalvereniging HTC. 

beach_soccer_0266_470_5.jpg

De uitslag zag er in totaliteit als volgt uit:

1. VV Berkum
2. WVF
3. Be Quick’28 
4. Wythmen
5. HTC
6. CSV’28
7. SVI 

beach_soccer_0396_470_8.jpg
beach_soccer_0406_470_9.jpg
Artikel delen:
Reacties 19
 1. Ze wonnen de finale maar verloren al eerder van WVF. In de finale was WVF duidelijk de beste, maar won niet. Maar goed, van harte en suc6 in het dorp van Martin Jol.

  PS op de onderste foto Berkum’s nieuwste ster, gaat vast wel lukken met Bouwmeestertje.


  Maak melding

 2. Dick Hater
  Beste Dick,

  Ik heb de finale ook gezien, maar ik weet niet waar jij geweest bent. Waarschijnlijk niet op de Pelikaan. Berkum heeft dit toernooi gewoon zeer terecht gewonnen. Berkum had 13 punten vergaard uit de poulewedstrijden en WVF slechts 9. Uiteindelijk kwamen ze in de finale aangezien ze een iets beter doelsaldo hadden dan BeQuick’28. Het moet een eer zijn van die jongens uit Westenholte om te kunnen voetballen tegen de jongens uit het Tuindorp, ook al was het op zand. Berkum heeft ze op het gewonen veld ook al opgerold. Alleen in de zaal staat WVF er nog iets beter voor. Dick, ik ben dat gezeik van jou over dat clubje uit Westenholte wel een beetje beu. Volgend jaar gaan jullie het moeilijk krijgen in de 2e klasse, want er blijft niet veel meer over van je selectie. Ik wens je een fijne zomerstop toe en hoop dat je met wat meer voetbalverstand het nieuwe seizoen zal gaan bekritiseren.

  MvG,

  Dick Hater


  Maak melding

 3. als oud-inwoner van berkum (1966-1984) ben ik behebt met een zwart/wit hart. het doet me dan ook goed dat na jarenlang topbestuur en dito beleid de club er nu zo voorstaat. berkum zal op den duur een overal bekende naam worden in het amateurvoetbal. Om nu onze immer objectieve vriend dick hier zo aan te vallen gaat me veel te ver, een man die talloze wedstrijden heeft geanalyseerd hoort niet zo onheus bejegend te worden. en dat alles over 1 of ander zandbakpotje. laten we het maar weer gewoon over be quick hebben, das altijd veel leuker.


  Maak melding

 4. Anti Dick
  @ Joop:

  OK, ik maar er wel Anti Dick van. Hater is een beetje extreem, maar ik ben hem onderhand aardig zat. Hij zit altijd maar met z’n WVF brilletje te kijken en is alleen maar afgunstig t.o.v. Berkum. Gelukkig spreekt Berkum met daden en Dickje alleen met woorden.

  Dick wellicht moet je verkassen naar Engeland, daar doe je je voornaam nl. eer aan!!!!

  Gr. Anti Dick


  Maak melding

 5. Be Quick deed wel mee en werd zelfs derde. Maar Be Quick is geen vaandeldrager van het Zwolse amateurvoetbalmeer. Die stok is inmiddels overgenomen door vv Berkum.


  Maak melding

 6. Haha 8:48 hoop niet je eigen dick? Jij, iets met Ganseneitje?, post hier ook onder Anti? Prima, mag allemaal in dit geweldige land. Lieve jongen/meisje, geef me één reden om te liegen. Laat staan over of ik ergens was of niet was?

  Ze wonnen de finale, maar waren in de finale niet de beste. Overall wel, ook te zien aan het puntenaantal. Lees ook mijn reactie gistermiddag op het Algemene Log. Wel vermeldenswaardig vind ik dat
  WVF ook gewoon de poule-wedstrijd won van Berkum. Leuk toch
  😉 En dit meen ik

  Maar goed, van harte en suc6 in het dorp van Martin Jol.

  . Jij hebt in de finale WVF niet veel kansen zien missen en Berkum die ene kans zien maken? Da’s namelijk het enige wat ik schrijf.

  Heerlijk die onzinne tekst over “eer”, klinkt als in een oorlog. Schat, zo liggen de verhoudingen helemaal niet en zo komen ze ook nooit te liggen.

  Maar je kent de impact van woorden als “haat” en “anti”? Jammerig dat je die emoties al koestert tegen iemand die je helemaal niet kent.

  Geloof dat je mensen het liefst in hun VRIJHEDEN zou willen beperken?

  Dick, ik ben dat gezeik van jou over dat clubje uit Westenholte wel een beetje beu.

  . Zal wel maar dan laat ik het hierbij. Succes met VV Berkum, een hele mooie club.


  Maak melding

 7. Goed voorstel Joop, BQ….:'(

  Beste anti, ben afgunstig tegen niemand. Zeker niet tegen een voetbalclub 😀 Heb er jaren met plezier rondgelopen en ben er trainer geweest. Maar waar gaat het eigenlijk over? Over een hobby…met een beetje heerlijk zeuren over en weer? 😛

  @ Bert BQ, mocht al erg snel douchen. Vriendschappelijk toernooitje op prestige stond waarschijnlijk niet in de vette contracten:'(


  Maak melding

 8. @Anti Dick: Mensen met een negatieve instelling komen bij mij altijd slecht over. Met jou naam geef je aan niet over onderwerpen te willen schrijven maar alleen tegen een persoon. Dat zijn we niet gewend hier.  Maak melding

 9. anti ? hater ?
  Wat zegt het over jezelf als je je laat iriteren door iemand die met een WVF hart zijn mening geeft ? Ga is voor de spiegel staan !!


  Maak melding


 10. Ik heb de finale ook gezien, maar vond Berkum over de gehele dag absoluut de beste. Dat bleek ook wel uit het behaalde puntenaantal. Berkum speelde met veel echte Berkumers. Zo deden de cultuurbewakers Marc en Chris van der Meulen en Jurian Meijntjes mee. Berkum heeft de zaakjes goed op orde. Ook de jeugd heeft de toekomst. Er stromen weer jongens door naar de 1e selectie en ook wist het elftal < 23 jaar de eerste prijs te halen tijdens het hoog aangeschreven beloftentoernooi met diverse grote clubs. Ik zeg vooral doorgaan!!!! Gr. De enige echte voetbalkenner


  Maak melding

Reageer