Snorfietser neemt tijdens val gezin mee

Zwolle – Een 27-jarige snorfietser uit Zwolle is zaterdag 30 mei rond 18.50 uur gewond geraakt bij een ongeval op het fietspad langs de Oldeneelallee. Meerdere leden van een gezin die op het fietspad fietsten raakten daarbij licht gewond.

Politieberichten.jpg

De snorfietser reed in de richting van de IJsselallee toen hij ter hoogte van het benzinestation teveel de buitenbocht aanhield. Daar fietste op dat moment in tegenovergestelde richting een gezin met drie kinderen. De vader (41) en een dochter (2) die bij hem achterop zat kwamen ten val toen de snorfietser hen raakte. Een dochter (9) die naast hen fietste kwam daardoor ook ten val. De moeder (38) die met een dochter (1) voorop achter hen fietste kwam ook ten val. Bovendien kwam de snorfietser hard ten val. Hij had letsel aan zijn hoofd en voet en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel van het gezin viel mee. Vader, moeder en de fietsende dochter hadden diverse schaafwonden. De twee jongsten mankeerden niets.

Meer politieberichten via ‘Lees verder’….

Een 23-jarige automobilist uit Zwolle moest zaterdag 30 mei rond 21.30 uur zijn rijbewijs inleveren nadat was geconstateerd was dat hij met drank op achter het stuur zat en daarbij een fietser had aangereden. De politie kreeg een melding dat op het Konijnenveld iemand was aangereden door een auto. De bestuurder en fietser hadden met elkaar gepraat en vervolgden hun weg. Omdat er mogelijk sprake was van rijden onder invloed ging de politie ter plaatse. Agenten troffen de automobilist aan op het Konijnenveld. Het werd snel duidelijk dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en de ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 680 ug/l. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Twee Zwolse meisjes van 13 en 14 jaar zijn zaterdag 30 mei rond 16.00 uur aangehouden in een winkel aan de Spiegelstraat voor de diefstal van lingerie. De meisjes waren een tijdje in de winkel geweest en toen ze weer vertrokken ging het alarm af. Toen winkelpersoneel de tassen van de meisjes bekeek troffen ze de lingerie aan. De twee werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Tijdens verhoor bekenden de twee bij meerdere winkels in het centrum spullen te hebben gestolen. Het betroffen onder andere schoenen, zonnebrillen en make-up. De meisjes zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. Het Openbaar Ministerie beslist over afhandeling van de zaak.

Zondagmorgen 31 mei rond 01.15 uur is een 25-jarige man uit Wijchen op de Diezerpoortenplas aangehouden voor het verlaten van de plaats van een verkeersongeval. De politie kreeg een melding dat iemand zijn auto had vast gereden op een verkeerspaaltje aan de Pletterstraat. Toen agenten gingen kijken troffen ze een verlaten auto aan die vaststond op een platgereden paaltje. Bij het aanrijden hadden agenten op de Thorbeckegracht een man met twee honden gezien. Toen een getuige het signalement gaf van de automobilist bleek deze overeen te komen met die van de man met de honden. In de omgeving werd naar deze man gezocht en hij werd op de Diezerpoortenplas aangetroffen. De man was zeer verward en waarschijnlijk onder invloed van drugs. Bij fouillering bleek hij meerdere soorten drugs bij zich te hebben. De man is aangehouden en voor controle en bloedafname naar het ziekenhuis gebracht. Hij weigerde in eerste instantie alle medewerking en verzette zich heftig, maar uiteindelijk werkte hij mee. De man is ter ontnuchtering en voor verhoor ingesloten. De auto werd weggesleept. De honden van de man zijn door de dierenambulance naar een dierenasiel gebracht.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. De snorfiets:
  Met de toegestane 25 km/u voor een snorfiets zou je denken dat er geen buitenbochten nodig zijn om te moeten ‘nemen’.
  Fietser in Zwolle nemen wel erg veel rechten in vergelijk met andere plaatsen.
  M.a.w. de gemiddelde fietser doet zich hier voor als onschendbaar.  Maak melding

 2. zwolle is verworden tot een klein-amsterdam onderhand qua misdaadcijfers, als dat zich in dit tempo blijft ontwikkelen vrees ik het ergste. heb mijn nieuwe tuinbankje en betonnen tuingans ook al aan de ketting nadat de vorige ingeladen was door een of ander onguur element uit de samenleving.


  Maak melding

 3. De snorfiets:
  Met de toegestane 25 km/u voor een snorfiets zou je denken dat er geen buitenbochten nodig zijn om te moeten ‘nemen’.

  Tja… toegestane snelheid….

  Als ze allemaal daadwerkelijk de maximumsnelheid zouden aanhouden, dan zou ik ze allemaal met zeker 10 km/h verschil voorbij fietsen. De realiteit is echter dat ze mij doorgaans met 5 km/h of meer voorbij komen tuffen (uitzonderingen daargelaten, de ene uitzondering rijdt wel langzamer dan 30 km/h, de anderen jakkeren me met ruim meer dan 10 km/h voorbij)


  Maak melding

 4. De vader (41) en een dochter (2) die bij hem achterop zat kwamen ten val toen de snorfietser hen raakte. Een dochter (9) die naast hen fietste kwam daardoor ook ten val. De moeder (38) die met een dochter (1) voorop achter hen fietste kwam ook ten val. Bovendien kwam de snorfietser hard ten val.

  Beetje vaak

  ten val

  gebruikt…


  Maak melding

Reageer