Echte Topper op De Pelikaan

Zwolle – Zondagmiddag, 1e Pinksterdag, om 15.00 uur gaf Esther Vergeer, vijfvoudig Paralympisch kampioen en driemaal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar, op het tenniscourt van tennisvereniging De Pelikaan, een demonstratie rolstoeltennis. Omringd door een paar honderd nieuwsgierige sporters gaf zij uitleg over de verschillen tussen het reguliere tennis en het rolstoeltennis.

esther_vergeer_0557_470_1.jpg

Vanuit het publiek werden, mede door de onbekendheid bij velen, een groot aantal vragen naar voren gebracht. De demo was een extraatje in het kader van het 20e Hogeboom Pinkstertoernooi van de club.

esther_vergeer_0897_470_8.jpg

esther_vergeer_0658_470_3.jpg

esther_vergeer_0800_470_4.jpg  

Voor meer tekst en foto’s zie "Lees verder".

Tijdens de demo werd er een partijtje gespeeld in het gemengd dubbel. Hiervoor werden enkele toeschouwers in de gelegenheid gesteld kennis te maken met de sport. Pikant en normaal gesproken niet eerlijk detail in deze: 3 mannen en 1 vrouw. Dat het niet gemakkelijk was voor de mannen, blijkt wel uit het feit, dat de rolstoel van een van de mannen, tot grote hilariteit van de aanwezigen, een achterwaartse duikeling maakte. Gelukkig zonder ernstige gevolgen.

esther_vergeer_0491_470_9.jpg

Aan het eind van de demonstratie gaf Esther Vergeer een clinic aan een tiental jeugdige rolstoelers. Dat zij een clinic kregen van de succesvolste vrouw in de geschiedenis van het rolstoeltennis, was duidelijk te zien aan de brede lach en de glinsterende ogen. Een genot om te zien.

esther_vergeer_1046_470_5.jpg

esther_vergeer_0980_470_6.jpg

Tennisvereniging De Pelikaan is een vereniging waar voor de gehandicapte medemens de mogelijkheid wordt geboden het opkomende rolstoeltennis te beoefenen. De faciliteiten zijn nog niet geheel perfect, maar daar wordt aan gewerkt. Zo zullen er de aankomende jaren aangepaste toiletten worden gerealiseerd welke in het kader van de stimulering van sport voor gehandicapten een essentieel onderdeel zijn. Voor de gemeente Zwolle misschien een aardige gelegenheid, in het kader van het Jaar van de gehandicaptensport 2009, een bijdrage te leveren.

esther_vergeer_0599_470_2.jpg
esther_vergeer_0959_470_7.jpg
Artikel delen:

Reageer