Bijzondere verhalenvertellers bij Vertelcarrousel

Zwolle – Zes bijzondere vertelvoorstellingen van de crème de la crème van de Nederlandse en internationale verteltop: crossovers met muziek, dans en gebarentaal. Vrijdag 5 juni om 20.00 uur op/bij De Verhalenboot.  

Het publiek kiest combinatie 1 of combinatie 2 (zie onder) en krijgt drie voorstellingen van 30/40 minuten voorgeschoteld op drie karakteristieke locaties rond de Verhalenboot. Het publiek wandelt van verteller naar verteller. In combinatie 1 zit de Zweedse verteller Mats Rehnman met Dance Macabre, de Nederlandse Anne van Delft met (gebarentaal getolkte) Kelilé en Demné en de Nederlandse Janna van den Berg samen met altvioliste Maaike Gerrits: Mijn vriend Fedde. In combinatie 2 zit de Jamaicaans/Engelse Janet Blake met Man Woman Live Love, de Nederlandse Pauline Seebregts met dans-vertelling Schemering en de Nederlandse Erik van Dort met Chinese sprookjes en authentieke Chinese instrumenten.

De Vertelcarrousel is gratis toegankelijk maar er moet wel gereserveerd worden: dat kan via www.deverhalenboot.nl/agenda 

 

Hieronder uitgebreide informatie over de voorstellingen :  Carrousel Combinatie 1

Mats Rehnman

Dance Macabre

Luister naar de legendes van ‘Degene wiens naam we niet graag hardop zeggen’: Mister Bonewhite, the Scary Blacksack, the merciless Old Reaper!. De Zweed Mats Rehnman is een toonaangevende Europese verteller. Monumentaal en warm. Meester in het verweven van mythe en werkelijkheid tot overdonderende verhalen: uit internationale tradities en zijn eigen Scandinavische roots, waaronder die van de Lapse stam de Sami Lore. In goed verstaanbaar Engels. 

Anne van Delft en Tineke Williams

Kélilé en Demné

Wonderschone symbiose tussen vertelster Anne van Delft en actrice-gebarenkunstenares Tineke Williams. Visueel, humoristisch avontuur van ongekende klasse. Kelilé en Demné bevat het duizelingwekkende web van verhalen uit de Pancha Tantra: een eeuwenoude verzameling van honderden fabels. Oude Indiase koningen gebruikten het als wijs boek om uit te regeren, het volk als boek vol humoristische levenslessen. Geschikt voor zowel horend als doof publiek.
Janna van den Berg en Maaike GerritsenMijn vriend Fedde“Verhalen zijn brood voor de ziel”, zegt Janna van den Berg. Zij is één van Nederlands meest aardse, intense vertellers en zij verhaalt vanavond over een vriendschap die 23 jaar duurde. Fedde is een kluizenaar zonder geloof, die woont op een eiland. Een man die ruikt naar aarde, sterk als een eik en met de baard van een zeeman. Fedde houdt van ruige natuur, bloemen, reizen en mooie taal. Maar niet van mensen. Een hevig verhaal over vriendschap, doorweven met de dansende en huilende melodieën van altvioliste Maaike Gerritsen.  Carrousel Combinatie 2

Jan Blake

Man Woman Life Love

Eén van Groot-Brittanniës indrukwekkendste vrouwelijke verhalenvertellers, geboren uit Jamaicaanse ouders. Humor, doordringende zang en hypnotiserende traditional stories zijn haar kenmerk. Haar verhalen worden bevolkt door sterke vrouwen. In Man Woman Life Love vertelt zij indringende verhalen over de mens in al zijn hoedanigheden. In goed verstaanbaar Engels. 

Erik van Dort

Chinese Sprookjes

Hoe het opgroeiende Chinese meisje Wang-Li zich losrukt uit de knellende tradities van haar cultuur. Een kleurrijke, ontroerende raamvertelling door de Nederlandse Erik van Dort. Hij wekt volksverhalen die al eeuwenlang mond-tot-mond gaan, weer tot leven. Begeleid op authentieke Chinese instrumenten. Van Dort schildert het oude China met zijn rijstvelden, ceremonies en rode zijde en doorweeft dit met het universele thema van kiezen voor jezelf. (volw.) 

Pauline Seebregts en Ailun Elzenga

Schemering

Indringende voorstelling in verhalen en dans. Schemering is de overgang van licht naar donker, of andersom. Moment tussen leven en dood, waarin hoop gloort en nieuwe inzichten zijn. Over oorlog, vriend en vijand. Seebregts is één van de bijzondere vertellers in de top van Nederland. Met een warme en intense stijl die je entertaining wisdom zou kunnen noemen. Omlijst door de soepele bewegingen van Ailun Elzenga geeft Schemering een kijkje in de diepten van ons bestaan.

Artikel delen:

Reageer