Blue Dew sluit Parkpret af

Zwolle – Op een bankje in de zon, tussen prachtige oude bomen van Park Eekhout, konden liefhebbers van Amerikaanse Bluegrass en Ierse Folkmuziek zondagavond genieten van de muzikale noten van Blue Dew.

31-05-2009_avond_activiteiten_park_eekhout_4.jpg

Het twee uur durend muziekoptreden bestond uit een repertoire uit de theatervoorstelling The Long Journey Home en het nieuwe filmproject Little Whisky Child. Dat verliep overigens niet helemaal zoals de band en het publiek verwacht hadden. De organisatie van Parkpret brak tot grote verbazing van de band tegen de avond de overdag aanwezige muziektent af. Maar accoustisch spelen kan Blue Dew ook. Dan maar bij de tafeltjes langs. En zo geschiedde. Voornamelijk voor de buurtbewoners. Blue Dew staat bekend om haar voorstellingen waarin Iers- en bluegrass repertoire is verweven met verhalen. De band heeft de afgelopen jaren veelvuldig in de Nederlandse theaters volle zalen getrokken.

31-05-2009_avond_activiteiten_park_eekhout_3.jpg

 31-05-2009_avond_activiteiten_park_eekhout_2.jpg

31-05-2009_avond_activiteiten_park_eekhout_1.jpg

Blue Dew is:

Pim Leutholff                          zang, bluegrassbanjo, gitaar en bodhran

Marius Klein                            zang, gitaar en Ierse bouzouki

Wendy van Zomeren               viool en zang

John Beumer                           zang, verhalen, contrabas, grote trommel en mondharmonica

Meer informatie: www.bluedew.nl

Artikel delen:
Reacties 13
 1. 😀 oh ja, gehoord toen jij gepassioneerd vertelde.
  Leuk hoor, jammer dat ik dat vanavond niet mee heb gekregen. Treden jullie binnenkort weer eens op in Zwollywood?


  Maak melding

 2. Blue Dew
  Hoi Dick,

  dank je…

  Wij spelen 3 juli onze voorstelling The long Journey Home bij Filmtheater Het Fraterhuis (buiten, op het pleintje a/d achterkant van Het Fraterhuis).
  In het weekend van 13,14 en 15 november is de premiere van ons filmproject ‘Little Whisky Child’ tijdens het Filmfestival van Het Fraterhuis, ook Zwolle dus (maar dan binnen)
  Zie ook onze agenda op http://www.bluedew.nl

  Groet van John


  Maak melding

 3. Blue Dew trad alleen op voor de bewoners dit werd mij gelijk verteld toen ik daar aan kwam en het poduim was weg. Ik mocht wel kijken maar dat doe je ook niet als mensen zitten te eten.

  Op internet stond dit:

  Avondprogramma

  Blue Dew verzorgt op de zondagavond van Parkpret vanaf 19.00 uur een twee uur durend optreden met muziek uit de voorstelling The Long Journey Home en de nieuwe voorstelling Little Whisky Child.

  Ook dit stond internet:

  Tussen 19.00 en 21.00 uur geeft folkband Blue Dew een gratis concert in het Zwolse park!

  Overdag heb ik een leuke dag gehad, daar trad blue dew ook op maar dan voor kinderen ik was toen al naar huis. Omdat ik het s’avonds graag wilde zien.  Maak melding

 4. Blue Dew
  Jeroen,

  Mag ik vragen op welke website stond dit stond? ‘Tussen 19.00 en 21.00 uur geeft folkband Blue Dew een gratis concert in het Zwolse park!’

  Deze informatie klopt namelijk niet, Parkpret duurde van 11.45 uur tot 17.00 uur, dat heeft in alle kranten gestaan.  Maak melding

 5. Sonja Paauw
  Sonja,

  Op de site van Blue staat het volgende:

  zondag 31 mei twee voorstellingen te verzorgen tijdens Parkpret: ’s middags de kindervoorstelling Tales for The Ever-Young en ’s avonds een muziekoptreden met repertoire uit de theatervoorstelling The Long Journey Home en het filmproject Little Whisky Child.

  Op de site Zwolle evenementen staat het volgende:

  “Avondprogramma
  Blue Dew verzorgt op de zondagavond van Parkpret vanaf 19.00 uur een twee uur durend optreden met muziek uit de voorstelling The Long Journey Home en de nieuwe voorstelling Little Whisky Child”

  De site van Zwolle evenementen daar heb ik het als eerste gelezen toen ben ik naar de site van blue Dew gegaan, daar las ik over hun theater voorstelling wat mij erg aansprak.

  Toen ik gistermiddag terug kwam uit het park stonden er al foto’s van parkpret op weblogzwolle en daar las ik het ook op “Tussen 19.00 en 21.00 uur geeft folkband Blue Dew een gratis concert in het Zwolse park”

  Jeroen


  Maak melding

 6. Dag Jeroen,

  Er was blijkbaar sprake van een misverstand. De organisatie van Parkpret had Blue Dew in gedachten als gezellige, akoestische muziek bij de maaltijd voor vrijwilligers en buurtbewoners, na afloop van Parkpret. Blue Dew dacht dat dit een openbaar optreden betrof en heeft dat ook op die manier bekend gemaakt…. Er was zelfs een extra grote geluidset voor geregeld. Niet zo pret-tig, maar wel goed bedoeld.

  Groet van John  Maak melding

 7. en Jeroen,
  Ik vind het vervelend dat je voor niets naar Park Eekhout bent gekomen.
  Vrijdagavond 3 juli spelen we onze voorstelling The Long Journey Home, bij Het Fraterhuis in Zwolle. Wanneer je daar naar toe wilt betalen wij je kaartje. Heb je toch een gratis concert.
  Lijkt je dat wat? Dan graag even mailen naar bluedew@planet.nl
  Groet van John
  Blue Dew


  Maak melding

 8. Hallo Sonja,
  Graag gedaan.
  En Jeroen staat al op de gastenlijst voor ons optreden 3 juli a.s., mede dankzij de snelle medewerking van Filmtheater Het Fraterhuis.
  Groet van John
  Blue Dew


  Maak melding

Reageer