Het weer: zonnig

Zwolle – Vandaag wordt, qua weer, een exacte kopie van gisteren. De ochtend begint zeer zonnig, in de loop van de dag meer bewolking en aan het einde van de middag mogelijk een buitje in het binnenland. 

31-05-2009_weerfoto.jpg

Deze morgen schijnt de zon volop. Na een milde nacht loopt het kwik snel op bij een zwakke wind uit het noordoosten. Vanmiddag toenemende bewolking. Naast de bewolking neemt ook de temperatuur toe. Het wordt vanmiddag 19 graden aan zee en 24-25 graden in het binnenland. De wind trekt aan en wordt mogelijk krachtig langs de westkust. In de loop van de middag een kleine kans op een (onweers)bui in het binnenland. Al met al prima vooruitzichten. Vanavond en vannacht is het helder. De minima worden berekend rond een graad of 10. De kans op mist is klein.

Afkoeling

Na het prachtige Pinksterweer wordt het een stuk frisser in Nederland. De stroming is noordelijk waardoor koele lucht uit het noorden wordt aangevoerd. De invloed van een hogedrukgebied tussen IJsland en Schotland zorgt ervoor dat het niet te onstuimig wordt. Door de stevige noordenwind is het voor het gevoel behoorlijk fris, zo niet koud te noemen.

Morgen blijft het weer prima scoren. De temperatuur wordt wel iets naar beneden bijgesteld. Het wordt maximaal 20 graden in het binnenland. Aan zee moeten daar nog een aantal graden vanaf. Verder een meest zonnige dag met tegen de avond toenemende bewolking uit het noorden. De wind is meest matig van kracht en waait pal uit het noorden. 

Woensdag is het gevoelig kouder ten opzichte van de voorgaande dagen. De noordenwind brengt koude lucht en dat is goed op de thermometers af te lezen. Het kwik stijgt overdag niet verder dan 13-16 graden. De stevige noordenwind maakt het voor het gevoel nog een stuk frisser. De rest van het weer valt ook wat minder positief uit. De bewolking overheerst en de neerslagkansen stijgen.

Donderdag hebben we nog steeds te maken met een koude en stevige noordenwind. De temperatuur moet nog wat verder terug en komt daarmee duidelijk onder de normale waarde voor begin juni. Aan zee komt het kwik overdag maar net boven de 10 graden te liggen. Gedurende de nacht kan het, bij weinig wind, flink afkoelen. Het weer wordt verder bepaald door vrij veel bewolking en mogelijk wat lichte regen.

Vrijdag en het weekend keert de zon terug in het weerbeeld. Het blijft ook deze dagen aan de frisse kant. De temperaturen zullen zo rond een graad of 16 uitkomen. Door meer zon en minder wind voelt het buiten een stuk plezanter aan.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.