Jongen door afsteken vuurwerk opgepakt

Een 15-jarige Zwollenaar is dinsdagavond aangehouden op het Klein Grachtje.

De jongens was samen met een groep vrienden vuurwerk aan het afsteken en had bij zijn aanhouding zo’n 80 astronauten bij zich. Hij werd meegenomen naar het bureau en zal worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Gefeliciteerd.. bewijst wel weer hoe zwak we wel weer bezig zijn..

  Waar gaat dit toch heen?

  Grote vecht partijen elke zaterdag in de binnenstad hebben ze nooit onder controle..
  Politie komt pas als het allemaal al gebeurt is.. terwijl er altijd genoeg politie op de been is..

  En dan pakken ze een 15 jarig jochie die nu nog wat rotjes afsteekt wat ie waarschijnlijk over had gehouden.. flauw hoor…


  ⚠️ Meld

 2. Ik vind dat niet flauw. Die jongens van die leeftijd spreken van te voren (al ruim voor oud en nieuw) af om vuurwerk in de loop van het nieuwe jaar af te gaan steken in plaats van met oud en nieuw, juist als ‘sport’. Dus ik ben blij dat er nu eindelijk eens iemand van die leeftijd gepakt is, maar ik bedoelde dat ze er al veel eerder wat hadden kunnen en moeten pakken!


  ⚠️ Meld

 3. ik wel Natasja (ik denk ik doe het weer, misschien dat je nu mijn naam wel normaal kan schrijven…), maar ik werk dan ook veel met jongeren van die leeftijd…


  ⚠️ Meld

 4. Ik heb in mijn jeugd heel veel vuurwerk afgestoken en wij spraken nooit af om bewust wat over te houden omdat ruim na oud & nieuw af te steken.
  Beetje vreemde bewering marianne euh marrianne.


  ⚠️ Meld

 5. Hoe de wind waait, waait m’n rokje…’t was ook wel winderig 😀
  Nog niet zolang geleden was er een hele discussie over irritaties veroorzaakt door het veel te vroeg afsteken van vuurwerk,
  en dat er veel te weinig controle is, maar na die tijd is het minder erg en zelfs flauw als er gestraft wordt :-


  ⚠️ Meld

 6. Ik heb nooit gezegt dat men gestraft moet worden als er vroeg tijdig vuurwerk word afgeschoten..

  In het vorige onderwerp waren heel erg veel scheinheilige mensen die er wel mee zaten en die vroeger nooit jong zijn geweest en nooit zoiets deden.. beetje achterbaks!!

  En nu word een jongetje gepakt voor het afsteken van vuurwerk..
  TERWIJL er veel ergere dingen gaande is dan controleren op vuurwerk..

  Maar wij nederlanders zeuren altijd..


  ⚠️ Meld

 7. @Jaap:
  Ik ken geen Jaap uit mijn jeugdjaren maar Jaap denkt mij wel te kennen blijkbaar….. Ik ben ook zo’n figuur die er niet zo blij mee is dat er zo ijverig met vuurwerk geknald wordt buiten het moment dat het toegestaan is. En nou ben ik schijnheilig omdat ik vroeger ook jong geweest ben maar nooit vuurwerk geknald heb? Erg vreemd Jaap, erg vreemd…..

  En inderdaad, Nederlanders moeten altijd zeuren. Jij zeurt over het feit dat agenten een stel knullen aanpakt die de regels overtreden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.